Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dorost: Diváci viděli kvalitní fotbal

10. 11. 2019

Diváci viděli kvalitní fotbal

TJ Vaňov - FK Litoměřicko U19 2:3 (1:2)

                        V dohrávce 1. kola jsme hostili exdivizní Litoměřicko, které se pyšnilo sérií čtyř výher v řadě a úctyhodným skórem 25:0 z posledních dvou zápasů.

                        Bylo nám jasné, že pokud podáme obdobný výkon jako minulé kolo při vítězném zápase v Krupce, tak si hosté opět výrazně zlepší svoje skóre. Udělali jsme určité přesuny v sestavě a šli do utkání se snahou o soustředěnou hru v bloku s výrazným přesunem těžiště. Zápas začal ve vysokém tempu a první velkou šanci měli hosté v 9. minutě, když rozezvučeli břevno naší svatyně. V následujících minutách byly k vidění náznaky šancí na obou stranách, ale udeřilo až ve 37. minutě, poprvé jsme výrazně propadli v přebírání hráčů a hosté po kombinaci na hranici našeho vápna otevřeli účet utkání. Inkasovaný gól nám trošku rozhodil koncentraci, za což jsme po dvou minutách pykali po křižné střele dalším gólem. Naši hráči nesložili zbraně a odměny jsme se dočkali ve 45. minutě, když Stehlík z přímého kopu rozvlnil síť hostů!

                        Ve 2. poločasu jsme chtěli herně navázat na úvodní dějství a hrozit po rychlých průnikových nahrávkách. Tato taktika slavila úspěch v 60. minutě, když Vacata parádně našel nabíhajícího Stehlíka a mohli jsme slavit - 2:2! Bylo vidět, že remíza je pro oba týmy málo a snažily se strhnout vedení na svou stranu. Hosté v 75. minutě využili minely naší obrany a po narážečce v našem vápně šli opět do vedení. I přes některé naše šance se bohužel naši fanoušci již gólu nedočkali, a tak hosté si prodloužili svojí výherní sérii.

                        Portugalský trenér Gabrido po semifinálové prohře na ME 1984 s Francií 2:3 řekl: "Prohra po takovém utkání ani nemrzí, vítězem se stal jednoznačně fotbal." Dalo by se to říci i po tomto zápase, kdy i přes velmi těžký terén hráči chvílemi předváděli hru hodnou divizních soutěží, ale nějaký ten bod by potěšil. V posledním podzimním kole zajíždíme do Děčína na půdu dalšího exdivizty, pokusíme se navázat na náš výkon a jako třešničku na dortu se přivést 3 body, potřebné k udržení ve středu tabulky.