Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dorost: Z Krupky jsme si přivezli vítězství

3. 11. 2019

Z Krupky jsme si přivezli vítězství

TJ Krupka - TJ Vaňov 3:6 (2:4)

                            Na Dušičky za opravdu klasického dušičkového počasí nás čekal zápas v Krupce. Domácí jsou na samém chvostu tabulky, ale poslední výsledky týmu, vedeném exligistou Mariánem Řízkem naznačovali určitý výkonnostní progres.

                            Vstup do utkání se nám podařil nad očekávání. Do vedení jsme šli již v 9. minutě, když Minařík dorazil brankářem vyraženou hlavičku Majtínka po Ajmově rohu. I v následných minutách jsme měli nadále herní převahu, díky níž se mohli naši fanoušci radovat v 16. minutě, když Bartoškovu přízemní nahrávku Majtínek usměrnil do sítě. Bohužel jak bývá naší tradicí, téměř obratem jsme po našem vstřeleném gólu inkasovali, na centrovaný míč z trestného kopu jsme prakticky nereagovali, a tak pro domácího hráče nebyl problém zavěsit. V 21. minutě na 3:1 z našeho pohledu po nahrávce Vacaty zvyšoval utěšenou střelou z poza vápna Stehlík. Naši hráči si zřejmě mysleli, že je nám zima a rozhodli se zvýšit nám tepovou frekvenci další fatální chybou, když si v 23. minutě nezvládli přebrat útočící hráče a po průnikové přihrávce mezi stopery jsme vedli již jen o jeden gól! V následujících minutách, jsme naštěstí opět začali přebírat otěže zápasu a těsně před odchodem do kabin Majtínek uklidil centr Stehlíka z levého křídla za záda golmana domácích.

                             O poločasové přestávce jsme si řekli, že domácí dostanou v kabině pořádný kartáč a určitě na nás od úvodu druhého dějství vlétnou. Přesně jak jsme předpokládali, tak se i stalo, což většinu našich hráčů zaskočilo, začali jsme oproti soupeři rychlostně ztrácet a hrálo se prakticky jen na naší polovině hřiště. Nebylo tedy žádným překvapením, když jsme v 54. minutě po závaru v našem vápně inkasovali na 3:4. Obdržený gól nás trošku probudil, hra se vyrovnala a postupem času jsme byli ten lepším tým, což naznačuje i statistika rohových kopů. Uklidňujícího gólu jsme se dočkali až v 85. minutě, po rohu Stehlíka a následné Bartoškově hlavičce si domácí vstřelili vlastní gól. Na konečných 3:6 uzavřel v 90. minutě Budka, když zkušeně dorazil střelu Stehlíka, kterou brankář dokázal pouze vyrazit.

                              Ziskem tří bodů jsme splnili povinnost, aby nám neutekl střed tabulky, ale jinak jsme nic závratného nepředvedli. Naší hře chyběl systém, někteří hráči si prakticky běhali, kde chtěli a po ztrátě míče nebyli ochotni přepnout do defenzivní činnosti. V sobotu 9. 11. od 10:00 hod. na našem hřišti přivítáme třetí tým tabulky FK Litoměřicko, který v tomto kole doslova smetl SK Štětí 19:0! A budeme muset předvést podstatně kvalitnější výkon, aby utkání neskončilo ostudou.