Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dorost: Body zůstaly doma!

13. 10. 2019

Body zůstaly doma!

TJ Vaňov - FK Slavoj Žatec 2:1 (0:1)

                            V utkání 10. kola jsme hostili silný FK Žatec, který v dosavadním průběhu sezóny zaznamenal pouze jednu porážku a to na půdě silného Litoměřicka, přesto jsme měli jasný cíl v podobě prvního domácího tříbodového vítězství v krajském přeboru.

                            Do zápasu jsme nastoupili se snahou o kompaktní týmovou hru. V úvodní desetiminutovce jsme byli aktivnějším týmem, ale žádnou větší gólovou šanci jsme si nevypracovali. Postupně se hra vyrovnala a my zbytečně uspěchávali finální přihrávky, které spolehlivě sbíral hostující brankář. Prvního gólu se dočkali diváci v 31. minutě, hosté rozehráli roh na krátko, my špatně vystoupili a bylo to 0:1. Ve 44. minutě jsme si vypracovali po křídelní akci možnost na vyrovnání, ale skákající míč z hranice malého vápna skončil nad břevnem.

                            O poločasové přestávce jsme si řekli, že kromě způsobu finální přihrávky není co měnit a až dáme gól, tak ať hlavně obratem neinkasujeme. Hra probíhala podobě jako v úvodním dějství až do 60. minuty, kdy po zbytečné strkanici, jíž předcházelo nesmyslné dohadování o autovém vhazování, byl vyloučen náš Strádal a následně i hráč Žatce. Více prostoru na hřišti nám vyhovovalo a v 66. minutě jsme dokázali vyrovnat, když vyraženou Stehlíkovu střelu bezpečně uklidil do sítě Bartoška. V minutě 78. mohli hosté strhnout vedení na svoji stranu, ale střela z bezprostřední blízkosti rozezvučela tyč a následnou dorážku zlikvidoval spolehlivý Kubík. A tak v 80. minutě přišla naše chvíle, Vacata vybojoval míč, nahrál Minaříkovi, který našel Budku na levém křídle a po jeho přízemním centru Stehlík rozvlnil síť hostů. V následných minutách jsme si již vítězství celkem v poklidu pohlídali a mohli, tak slavit vítězství.

                            V hodnocení zápasu je potřeba vyzdvihnout fakt, že jsme ze zápasu neudělali zbytečnou přestřelku a náš výkon chvilkama připomínal dospělácký fotbal. Nutno vyzdvihnout i rozhodčího Miroslava Zemana st., který podal velmi dobrý výkon, hru zbytečně nekouskoval a pouštěl i trošku ostřejší osobní souboje, čímž výrazně přispěl ke kvalitě utkání. Příští neděli nás čeká zápas v Bílině, která si v této sezóně doma vybudovala nedobytnou tvrz, ze tří zápasů má 9 bodů při skóre 14:4!