Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dorost: Diváci viděli bojovné utkání

1. 10. 2019

Diváci viděli bojovné utkání

TJ Vaňov - SK Strupčice 5:4 np (2:2)

                            V dalším domácím utkání nás čekal loňský vítěz 1.A třídy skupiny B SK Strupčice, který po porážce v úvodním kole nastartoval vítěznou sérii 3 zápasů při skóre 20:7.

                            Do zápasu jsme nastoupili se snahou eliminovat rychlou hru hostí včasným podstupováním osobních soubojů. To se nám bohužel nedařilo, a tak jsme inkasovali již v 11. minutě z naprosto zbytečné penalty. Postupně jsme se začali dostávat do hry i my, v 18. minutě se agilně hrající Bartoška prokličkoval až k centru, kterým našel Strádala a bylo vyrovnáno. Bohužel jak je u nás již tradicí, naše radost trvala jen minutu, nedokázali jsme si poradit s vysokým míčem směřujícím do našeho vápna a pro hostujícího útočníka nebyl problém propálit Kubíka! Do kabin se nakonec šlo za nerozhodného stavu, když se ve 42. minutě Strádal prosadil hlavičkou po ideálním centru Stehlíka.

                            2. poločas jsme zahájili střelou Vacaty, ale díky teči bránícího hráče skončila na tyči. Následně náznaky šancí byly k vidění na obou stranách a gólová byla až ta ze 73. minuty, Strádal průnikovou nahrávkou oslovil Stehlíka, který se po sólu prosadil. V 78. minutě Stehlík opět postupoval sám na hostující brankáře, který ho zastavil mimo pokutové území pouze za cenu nevybíravého faulu a zcela zaslouženě uviděl červenou kartu. To že Strupčice hráli v deseti, se na hřišti prakticky neprojevilo, naopak se dočkali 84. minutě vyrovnání, náš obránce šel do riskantního skluzu a kvalitně pískající rozhodčí Flade se přiklonil k verzi, že zákrok byl penaltový - 3:3. Za 2 minuty jsme opět vedli, když Stehlík proměnil penaltu za ruku bránícího hráče. Kdo si myslel, že bude v našich silách udržet vedení až do závěrečného hvizdu se hluboce mýlil, v 88. minutě naše obrana pouze přihlížela k dlouhému autu do našeho vápna a následnému zakončení útočníka hostů - 4:4. Nakonec jsme mohli brát všechny 3 body, ale v poslední minutě hostující opuštěná svatyně asi zívala málo. Tak se šlo do penaltového rozstřelu, ve kterém jsme byli šťastnější.

                            Po zápase musíme sportovně uznat, že hosté byli kvalitnějším týmem a potvrzuje se, co jsme avizovali před zápasem s Proboštovem a to, že opravdový krajský přebor začíná teprve teď a výkony, které nám stačily v 1. A třídě, musíme výrazně zlepšit.

 

penalty: XOOOO : XXOO