Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dorost: Hosté byli lepším týmem

21. 9. 2019

Hosté byli lepším týmem

TJ Vaňov - TJ Proboštov 2:6 (1:3)

                            V 7. kole jsme na našem hřišti přivítali lídra soutěže TJ Proboštov, jeho bilance 9 bodů a skóre 27:5 po třech zápasech budila určitý respekt. S Proboštovem jsme potkávali v žákovské kategorii a vždy se prezentoval nepříjemným agresivním stylem. Bohužel v týdnu bojovalo pět našich hráčů s virózou, což se logicky projevilo na kvalitě tréninkového procesu.

                            Do zápasu jsme chtěli nastoupit se snahou o zisk středu pole a včasným přistupováním do osobních soubojů. Tento plán se nám bohužel nedařil a hosté měli od úvodního hvizdu více ze hry. A zcela zaslouženě se dočkali gólu již v 11. minutě, když po Kubíkově výkopu získali míč a rychlý kontr skončil v naší síti. Až v 17. minutě jsme se dostali k zakončení i my, ale Strádalova střela z přímého kopu neznamenala žádné nebezpečí. Zato centr z trestného kopu v 21. minutě do našeho vápna a následné nepodstoupení souboje od našich bránících hráčů znamenal změnu skóre na 0:2! V minutě 37. byl Majtínek atakován nedovoleným způsobem a nařízenou penaltu Stehlík s jistotou proměnil - 1:2! Nadějné skóre trvalo jen 2 minuty, když jsme v obranné fázi nedokázali zareagovat na dlouhou křižnou nahrávku do vápna a hosté opět vedli rozdílem dvou gólů.

                            Nechtěli jsme hodit flintu do žita a v druhém dějství ještě zabojovat o bodový zisk. Ihned 46. minuta naznačila, že se asi bude jednat o zbožné přání, neboť soupeř zachytil naší rozehrávku a mohl se radovat. Postupem času jsme částečně vyrovnali hru a gólu se dočkali v 62. minutě, když se po Budkově průniku a následném centru si obránce srazil míč do vlastní sítě. Bohužel se trestuhodně opakovala situace po našem prvním gólu a v 64. minutě jsme po brejku od půlící čáry inkasovali na 2:5. Po tomto gólu hosté ubrali na tempu, díky čemuž jsme získali střed hřiště a měli míč více pod kontrolou. Vytvořili jsme si 100% gólovou šanci, ale netrefili jsme ze 4 m opuštěnou hostující bránu. A tak poslední slovo měli opět hosté, když v poslední minutě z trestného kopu uzavřeli účet zápasu na 2:6.

                            Příští neděli přivítáme v domácím prostředí štiku soutěže SK Strupčice v divácky atraktivním čase 15:00 hod. a pokusíme se předvést výkon, kterým potěšíme naše fanoušky.