Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dorost: K vítězství jsme se doslova protrápili

19. 5. 2019

K vítězství jsme se doslova protrápili

TJ Vaňov v.s. TJ Sokol Straškov-Vodochody 5:4 (2:2)

                            Po dvou prohrách v minulých zápasech jsme doufali, že konečně získáme 3 body a předvedeme výkon, kterým jsme bavili nejen naše fanoušky, ale především sebe. Téměř po 2 měsících se do sestavy vrátil Martin Semerád, který od zápasu ve Skoroticích absentoval kvůli poraněnému kotníku, a měl hned nelehký úkol nahradit na pozici defenzivního záložníka nemocného Budku.

                            Od začátku utkání jsme měli míč více pod kontrolou, ale v 10. minutě jsme špatně odvrátili nakopnutý míč do našeho vápna a inkasovali. Naštěstí jsme na vyrovnání čekali jen do 13. minuty, Stehlík unikl po levém křídle a jeho střílený centr uklidil do sítě nabíhající Baňas. Po 2 minutách se se situace opakovala, jen hráč bránící Baňase si vstřelil vlastňáka! Byť jsme nepředváděli ideální hru, nic nenasvědčovalo tomu, že bychom zápas neměli dovést do vítězného konce. Navíc jsme měli ve 37. minutě výhodu pokutového kopu za ruku bránícího hráče, ale nevyužili jsme jí. Ve 45. minutě jsme v rohu hřiště na polovině soupeře ztratili míč a rychlým přechodem přes náš otevřený střed pole se hostující hráč dostal až do zakončení a nemýlil se!

                            Do druhé půle jsme chtěli nastoupit koncentrovaně, ale opět jsme nezvládli pokrýt standartní situaci, z níž jsme ve 48. minutě inkasovali, když centrovaný míč na zadní tyč hráč Straškova nikým neatakován usměrnil za Kubíkova záda. Trošku štěstí jsme si vybrali v 56. minutě, Stehlík rozehrával trestný kop z 20 m, nařízený za faul na Suchého, a střela k levé tyči proklouzla gólmanovi za záda - 3:3! Místo snahy o kombinační hry jsme v následujících minutách předváděli podobu středověkého fotbalu, kdy se skupina hráčů vysokými nákopy míče přesouvala po městě od jedné městské brány k druhé. Jeden z takových nákopů v 78. minutě našel Stehlíka a ten šikovně přeloboval vybíhajícího brankáře a šli jsme do vedení. To jsme navýšili na 5:3 v 86. minutě, ktyž Strádal rychle rozehrál a dlouhým míčem oslovil Stehlíka, který se opět nemýlil. Ti co si mysleli, že v klidu zápas v klidu dohrajeme, se velice mýlil, naší aktuální formu připomněla hrubice v 88. minutě, po které hosté snížili na rozdíl jediného gólu. Naštěstí jsme pak už neinkasovali a mohli se zaradovat aspoň ze zisku tří bodů.

                            Doufejme, že toto šťastné vítězství nás nasměřuje k výkonům, jaké jsme dokázali předvádět ještě v úvodních jarních kolech.