Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dorost: Konec vítězné série

4. 5. 2019

Konec vítězné série

TJ Vaňov - FK Malšovice 2:4 (0:1)

                Již před zápasem bylo jasné, že minimálně jednomu z týmů skončí série tříbodových výher. Hosté ji měli desetizápasovou, ta naše trvala od 13. 9. 2018, což znamenalo úctyhodných 13 výher v řadě. Již před utkáním jsme řešili nepříjemnosti, když se k zápasu nedostavil nemocný Baňas, Baytalon z důvodu špatného spojení dorazil 15 minut před výkopem a Stehlík nastoupil se začínající virózou.

                Před výkopem jsme si řekli, že soupeř je silný v prostoru před vápnem soupeře, přesto z tohoto prostoru v 11. minutě šla průniková přihrávka za naší obranu na střelu znamenající vedení hostů 1:0. V následném průběhu 1. poločasu jsme měli jemnou územní převahu, ale ani jeden z týmů své náznaky šancí v gól nepřetavil.

                O přestávce jsme byli nuceni udělat několik změn v sestavě a pevně věřili v rychlé vyrovnání. Toho jsme se dočkali již ve 49. minutě, když se důrazný Suchý vyhnul ofsajdové pasti a zavěsil střelou pod břevno. Z vyrovnání jsme se radovali jen 5 minut, pak naše obrana neodhadla dlouhý nákop, který ji přelétl a hostující útočník se nemýlil - 1:2! Hra nadále pokračovala ve vysokém tempu, v 60. minutě Stehlík průnikovou nahrávkou oslovil Vacatu, který se po rychlé zasekávačce nemýlil - 2:2. Když už to vypadalo, že se utkání blíží k penaltovému rozuzlení, hosté zahrávali rohový kop, při němž jsme trestuhodně neobsadili tři hráče na malém vápně, a tak již nebyl problém pro jednoho z nich překonat bezmocného Kubíka. Vrhli jsme všechny síly do vyrovnání, ale v 87. min. po propadlém míči to byli opět hosté, kdo se mohl radovat a uzavřít účet zápasu na 2:4.

                V utkání jsme bohužel díky několika faktorům, které si musíme rozebrat na tréninku, podali výkon zhruba na 3/4 našich možností, což proti tak to kvalitnímu soupeři stačit nemohlo. Další zápas hrajeme na horké půdě v Úštěku, kde se pokusíme zabodovat a nastartovat tak cestu k udržení 2. místa v tabulce, na které si dělá zálusk i náš dnešní přemožitel.