Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dorost: Na hřišti lídra soutěže jsme ostudu neudělali

20. 10. 2019

Na hřišti lídra soutěže jsme ostudu neudělali

FK Bílina - TJ Vaňov 4:3 (2:2)

                                Po vítězství v minulém kole v domácím prostředí nad silným Žatcem, nás čekal ještě těžší oříšek v podobě zápasu v Bílině. Ta zatím ztratila pouze 3 body a v domácím prostředí byla ve třech zápasech 100 % při skóre 14:4.

                                V utkání jsme chtěli předvést hru, kterou jsme dokázali produkovat od 60. minuty minulého zápasu tj. hru po zemi s využitím křídelních prostorů. Od úvodních minut jsme byli aktivnějším týmem a šli zaslouženě do vedení. V 9. minutě Ajm zahrával rohový kop a nabíhající Bartoška se nohou krásně trefil pod břevno. Za čtyři minuty jsme vedli již 2:0 opět po trefě Bartošky, který se tentokrát prosadil hlavou po rohu Vacaty! V 17. minutě se zaskvěl náš brankář Vojta Kubík, nejdříve zlikvidoval dvě střely z bezprostřední blízkosti, třetí střelu zastavila nastřelená ruka našeho obránce a následovala penalta, kterou Kubík s bravurou také zneškodnil! Postupně domácí začali získávat střed pole, v 27. minutě využili našeho nepovedeného odkopu a snížili na 1:2., po dalších 60 sekundách to bylo po propadnutí ve středu pole vyrovnáno. Až do přestávky byli domácí lepším týmem, ale nám se s troškou štěstí a zákroky Kubíka podařilo udržet 2:2.

                                Do 2. poločasu jsme šli se snahou o vyplnění prostoru před naším vápnem a eliminovat, tak kreativitu v rozehrávce domácích. V 54. minutě Stehlík zahrával trestný kop z 32 metrů a jeho přízemní křižná střela skončila k překvapení nejen domácího brankáře u levé tyče - 2:3! Od 60. minuty domácí opět začali stupňovat svůj tlak, čehož využili v 63. minutě, zachytili naší rozehrávku na půlce hřiště a po rychlém protiútoku vyrovnali. V minutě 67. šli poprvé do vedení, když jsme nedokázali při závaru před naší svatyní odkopnout míč do bezpečí a domácí hráč propálil, vše co mu stálo v cestě. V následných minutách jsme měli spíše náznaky šancí než nějakou vyloženou gólovou, ani domácí se již nedokázali gólově prosadit, a tak výsledek 4:3 byl i po závěrečném hvizdu.

                                I přes zaslouženou prohru jsme si dokázali, že dokážeme sehrát vyrovnaná utkání i proti zkušenějším týmům. Náš výkon pozitivně ohodnotili i rozhodcovské legendy pan Topinka a pan Petráček, kteří zápas s přehledem odřídily. V sobotu od 10:00 hod. hostíme tým Roudnice a uděláme maximum, aby všechny body zůstaly doma.