Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dorost: Pro 3 body jsme si dojeli do Štětí vlakem

15. 9. 2019

Pro 3 body jsme si dojeli do Štětí vlakem

SK Štětí - TJ Vaňov 0:4 (0:3)

                        Po vzoru elitních českých týmů využívající k cestě na zápasy vlak Pendolino, jsme se i my rozhodli o podobný způsob cestování a k mistrovskému utkání do Štětí, kde nás čekal těžký zápas, jsme se vydali vlakem. Domácí ze dvou utkání na vlastním hřišti proti silným týmům (Velké Březno a Proboštov) nezískali ani bod, tak se dalo očekávat, že tuto nelichotivou bilanci budou chtít přerušit a my jsme chtěli potvrdit třemi body cennou výhru z Velkého Března.

                        I přes vysoká očekávání začal zápas oboustranně v poněkud ospalém tempu. I přesto jsme měli míč po většinou na našich kopačkách, a tak ani nebylo překvapením, že jsme se ujali vedení již ve 14. minutě, když Baytalon elegantně našel ve vápně Strádala a ten se nemýlil. Dalšího gólu se naši fanoušci dočkali ve 23. minutě, Stehlík napřáhl z 22 metrů a domácí golman na míč letící k pravé tyči nedosáhl! Po dalších 60ti sekundách jsme vedli již o 3 góly, to Strádal nepohrdl Stehlíkovou přihrávkou a rozvlnil síť. Následně si naše obrana vybrala slabší chvilku, když po její zaváhání šel domácí útočník sám na naší svatyni, ale Kubík jeho pokus skvěle zlikvidoval. I přes naše další náznaky šancí diváci již gól v 1. poločase neviděli.

                        Druhé dějství jsme začali opět poněkud vlažně a v úvodní desetiminutovce bylo Štětí lepším týmem, naštěstí to nekázalo gólově potvrdit a to i díky výbornému Kubíkovi v naší brance. Postupem času jsme opět převzali iniciativu, ale na gól jsme čekali až do 74. minuty, Stehlík stříleným centrem z trestného kopu našel Strádal před opuštěnou bránou a ten nezaváhal. Do závěrečného hvizdu se na hřišti již nic zajímavého nestalo, a tak si vezeme vítězství 4:0.

                        Náš plán, kterým byl zisk 6ti bodů v úvodních třech utkání, jsme sice splnili, ale opravdový krajský přebor nám začne teprve teď, neboť nás čeká série zápasů s velmi těžkými soupeři. Už v sobotu 21.9. hostíme FK Proboštov, který má zatím plný bodový zisk a posledním kdo poznal jeho sílu byla TJ Krupka, která v derby utrpěla debakl 1:15!