Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dorost: Rozhodla kvalita řešení situací před oběma brankami

6. 10. 2019

Rozhodla kvalita řešení situací před oběma brankami

ASK Lovosice - TJ Vaňov 6:5 (4:2)

                            V devátém kole jsme jeli na půdu loňského vítěze krajského přeboru ASK Lovosice. Navíc se mělo hrát na hřišti s umělým povrchem, a tak jsme očekávali těžký zápas, ale to se vlastně dá říct o všech utkáních v této soutěži.

                            Jelikož je lovosická umělka menších rozměrů, nastoupili jsme se snahou o agresivní styl s okamžitým presingem již na soupeřově polovině. Postupem času se nám dle plánu podařilo ovládnout střed pole a dostali jsme se i k několika zakončení směřujícím mimo tyče. Pak přišla 18. minuta a po nahrávce Strádala Vacata horizontálními nožničkami nedal domácímu brankáři šanci - 0:1. Ihned po rozehrávce jsme se opět dostali do 100% šance, ale bohužel střela ze 14 metrů směřovala vysoko nad. Tak přišla chvilka domácích, kteří mezi 20. a 22. minutou 3 x rozvlnili síť naší branky a otočili na 3:1! Diváci čekali na další gól pouze 5 minut, Ajm zachoval klidnou hlavu a dorazil míč vyražený golmanem po Strádalově trestném kopu. Bohužel jsme nedokázali v 31. odkopnout míč z našeho malého vápna a domácí útočník to už měl jednoduché - 4:2.

                            Do druhého dějství jsme nastoupili s tím, že co se týče hry v poli, není co měnit, ale musíme zkvalitnit práci před oběma brankami. Na rozdíl jednoho gólu jsme snížili v 58. minutě, když Stehlík zužitkoval Vacatovu průnikovou nahrávku. Po deseti minutách domácí opět vedli domácí rozdílem dvou branek. Zbraně jsme ovšem nesložili a v 75. minutě Strádal umístil hlavou Ajmův rohový kop. Domácí ovšem odpověděli obratem po hrubici naší obrany - 6:4. Vacatovo snížení po nahrávce Bartošky na 6:5 přišlo až v 88. minutě, ale rozhodčí i přes značné zdržování domácích nám už čas na případné vyrovnání nedopřál.      

                            V sobotu dopoledne nás v domácím prostředí čeká tým z popředí tabulky FK Slavoj Žatec a potřebujeme zabodovat, aby se nám nevzdálila vrchní část tabulky.