Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dorost: V Praze jsme ostudu neudělali

V Praze jsme ostudu neudělali

SK Ďáblice U17 - TJ Vaňov 5:5 (2:2)

                         První letošní utkání jsme sehráli na umělce v pěkném areálu pražských Ďáblic proti šestému týmu Extrafotbal.cz krajského přeboru U17.

                        Zápas se hrál 2 x 40 min. a od úvodního hvizdu byl k vidění oboustranně rychlý kombinační fotbal se snahou o vysoký presing. Prvního gólu se přihlížející diváci dočkali již v 10. minutě a byl bohužel do naší sítě, když domácí útočník zachytil nepřesnou rozehrávku a tváří v tvář nedal Kubíkovi šanci. Vyrovnat se nám podařilo již po 4 minutách, když Vacata nahrál nabíhajícímu Stehlíkovi a následný centr Strádal doklepl mezi tři tyče. Ve 22. minutě šli do vedení znovu domácí po průniku naší obranou. První dějství nakonec skočilo 2:2, neboť Stehlík zahrával v 34. minutě trestný kop z 21 m a bylo z toho krásné "kladivo". 

                        Do 2. poločasu jsme změnili v rámci testování sestavu na několika postech.  Domácí šli do opětovného vedení hned ve 43. minutě, když využili naší kostrbaté rozehrávky k zisku míče na půlící čáře a po průniku obranou zakončující hráč nezaváhal. Postupem času některým hráčům začaly docházet síly a některým se prostě nechtělo, což znamenalo, že jsme vyklidili střed hřiště z čehož vyplynul gól v 50. min. a po proměněné penaltě v minutě 61. to za stavu 5:2 vypadalo na jasné vítězství Ďáblic. Naštěstí se v 65. minutě Stehlík prohnal obranou a snížil na 3:5, za další tři minuty jsme prohrávali již jen o jeden gól, poté co se Bartoška prosadil střelou uvnitř velkého vápna. Domácí znervózněli a naši promrzlí fanoušci se dočkali vyrovnání v 76. minutě, to Stehlík z 25 metrů parádně trefil volejem šibenici. Nakonec jsme dokonce sahali po vítězství, ale svůj brejk od půlící čáry nedokázal Strádal včas zakončit.

                        Pražské soutěže jsou obecně minimálně o level kvalitnější než ty v našem kraji, tak by se dal výsledek označit jako úspěch. Na druhou stranu náš výkon vyvolal několik otazníků, nad kterými se musíme zamyslet. Další přípravné utkání nás čeká 10. února, kdy jedeme do Brozan.