Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dorost: Vítězství po parádním obratu

24. 3. 2019

Vítězství po parádním obratu

SK Plaston Šluknov - TJ Vaňov 3:4 (2:0)

                         Na úvod jarní části sezóny nás čekal velmi obtížný zápas s FK Plaston Šluknov, kterému by v případě výhry odloženého utkání s Malšovicemi patřilo druhé místo v tabulce. Ve Šluknově nás přivítalo slunečné počasí a pěkný areál s krásně připraveným pažitem na hlavním hřišti.

                        Do zápasu jsme nastupovali se snahou o rychlý fotbal s vysokým presingem. A od úvodních minut na tuto soutěž nadstandardně zaplněné ochozy s tribunkou, na níž domácí vlajkonoši za pomocí dvou bubnů a svých hlasivek vytvářeli ligovou atmosféru, opravdu viděli dynamickou hru od obou týmů. Nám to bohužel vydrželo je první destiminutovku na jejímž konci jsme poprvé utkání inkasovali a to po dlouhém míči za naší obranu. Od této chvíle byl na hřišti v následujících třiceti minutách pouze tým domácích, který svou herní dominanci přetavil pouze v jeden gól a to v minutě 17. po našem nedůsledném podstoupení osobního souboje. Z naší strany stojí za zmínku jen tyč Stehlíka po střele z 18 m a několik nepřesných zakončení.

                        O poločase jsme si připomněli termín Csaplárova past, kdy je poločasové vedení 2:0 nejvíce zrádné a šli ukázat co v nás doopravdy je. Vyhrávali jsme většinu soubojů a dostávali jsme se do předfinální fáze, z čehož již ve 49. minutě vyplynula penalta, kterou Stehlík proměnil. Stále jsme pokračovali v nastaveném tempu, v 52. minutě Ajm zacentroval a Budka vyrovnal na 2:2! Bohužel domácí se z ojedinělé akce dostali v 61. minutě do opětovného vedení. Kontrolovali jsme nadále střed pole, ale naše vyložené šance končili většinou střelou mimo bránu nebo na golmanovi, stejně tak se dařilo i hráčům Šluknova. Naštěstí jsme nepolevili ze své snahy o vyrovnání a byli jsme odměněni v 85. minutě gólem Budky po průnikové nahrávce Stehlíka. Prakticky celý stadionek se už chystal na penaltový rozstřel, ale v 92. minutě na půlce hřiště zapresovali Ajm s Vacatou, míč se dostal ke Stehlíkovi a jeho dalekonosná střela pod břevno znamenala naše vydřené vítězství!