Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dorost: Vyhráli jsme, přestože fotbal plakal

14. 4. 2019

Vyhráli jsme, přestože fotbal plakal

FK Junior Roma Děčín - TJ Vaňov 2:6 (0:4)

                            V neděli 14.4. jsme jeli do Děčína, kde nás na Městském stadionu čekal zápas proti FK Junior Děčín, který byl na 12. místě tabulky, ale je to celkem nevyzpytatelný tým.

                            Do zápasu jsme nastoupili s úkolem zapracovat na kombinační hře a zlepšit výrazně herní projev proti minulému utkání s Trnovany. Zápas jsme zahájili ve slušném tempu a na branku jsme čekali pouze 5 minut, když účet utkání otevřel Ajm po Stehlíkově nahrávce. V této fázi hry jsme dominovali v kombinaci, přesto náš druhý gól padl v 19. minutě po dlouhém výkopu Kubíka, který si převzal Stehlík a z brejku se nemýlil. Po pouhých 60-ti sekundách se zblokovaná Ajmova střela dostala k Bartoškovi a bylo to 0:3! Ve 22. minutě musel střídat Strádal, což znamenalo určité přesuny v rozestavení. I když jsme trošku vypadli z kombinace dočkali jsme se ve 35. minutě naše čtvrté branky, Suchý si naběhl na průnikovou nahrávku Ajma a propálil vše, co mu stálo v cestě.

                            Ve 2. poločase jsme chtěli navázat na výkon z úvodního dějství, ale zůstalo jen u přání. Chyběl nám pohyb bez míče a pohyblivý soupeř toho využil ve 48. minutě po vysokém míči za naší obranu. Druhý míč v naší síti skončil v 57. minutě po rohovém kopu. Naštěstí si minutu po inkasované brance Stehlík naběhl na Suchého narážečku a po úniku od půlicí čáry zavěsil. Naši příznivci se závěrečného gólu zápasu dočkali v 73. minutě, když Ajm zblokovanou střelu Bartošky nasměroval za záda domácího brankáře. Zbývající minuty utkání byly ve znamení nudy a neochoty o jakoukoliv herní nadstavbu.

                            Ano uhráli jsme tři povinné body, ale předvedli jsme v druhém dějství výkon, který se rozhodně neshoduje s tím na co se v tréninkových jednotkách zaměřujeme.