Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dorost: Cenná remíza v Chomutově!

26. 1. 2020

Cenná remíza v Chomutově!

FC Chomutov U19 - TJ Vaňov 0:0

                                Během osmi dnů nás po porážce v Ďáblicích (0:9) a remíze s muži Libouchce (4:4) čekal již třetí zápas, v Chomutově nás hostil FC Chomutov U19 hrající třetí nejvyšší dorosteneckou soutěž.

                               Do utkání jsme stejně jako v Ďáblicích nastoupili se třemi stopery, tentokrát jsme více zesílili střed hrou s dvěma defenzivními záložníky. Zápas začal v poměrně vysokém tempu, domácí hráči hráli agresivně v osobních soubojích, tak jak je ve vyšších soutěžích zvykem, což nám dělalo problémy a neměli jsme dostatek času na konstruktivní rozehrávku. Soupeř měl většinou zisk míče kolem středového kruhu, ale po rychlém přechodu do útoku mu chyběla nápaditější kombinace nebo lepší muška. Ani naše zakončení z křídelních prostorů nemělo nárok na úspěch, a tak se diváci v úvodním dějství gólu nedočkali.

                                V začátku 2. poločasu měl soupeř územní převahu, ale našim dobrým pohybem bez míče se nám poměrně dařilo eliminovat finální resp. předfinální fázi. Kolem 60. minuty jsme i my začali hrozit a to především po rychlém přechodu narážečkou ve středu pole, bohužel naše střely končily v koši domácího brankáře nebo mimo jeho svatyně. Závěrečná desetiminutovka byla opět ve znamení tlaku Chomutova, ale tento den jsme vyhlásili nedobytnou!

                                V hodnocení zápasu je především nutno vyzdvihnout naší zodpovědnost v defenzivní fázi hry, kde jsme spolehlivě vyplňovali prostory a včas podstupovali osobní souboje. Utkání nám ukázalo, že pokud udržíme 100% koncentraci po celých 90 minut a každý jedinec se vydá ve prospěch týmu, tak jsme schopni konkurovat i mužstvům z vyšších soutěží. Teď nás ještě čeká pokračování mezocyklu zaměřeného na získávání dlouhodobé vytrvalosti. A od 8. týdne 2/3 tréninků již přesuneme na hřiště, kde se budeme zaměřovat na střednědobou vytrvalost a postupně přecházet na rozvoj vytrvalosti krátkodobé a rychlostní.