Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dorost: Herní test jsme v Praze nezvládli

21. 1. 2020

Herní test jsme v Praze nezvládli

SK Ďáblice U19 - TJ Vaňov 9:0 (3:0)

                                K prvnímu přípravnému utkání zimní přípravy jsme jeli do Ďáblic, kde nás čekala místní U19 hrající krajský přebor Prahy. Po podzimní části sezóny mají téměř stejný bodový zisk jako my a tak jsme byli zvědaví jak porovnání kvality soutěží. Bohužel nám k dlouhodobě zraněnému Minaříkovi, přibyly omluvenky od obou stoperů Nováka a Baytalona. Přesto jsme se zápasu zúčastnili, abychom získali zápasovou zátěž a dali příležitost ukázat se méně vytěžovaným hráčům ročníku 2004.

                                Nastoupili jsme v pro nás netradičním rozestavení 3 - 5 - 2 se snahou o vysoký presing s náběhy do křídel od dvojice útočníků a se zahuštěním středu pole od záložní formace. Od začátku se hrál rychlý fotbal s územní převahou domácích. Po úvodní desetiminutovce jsme se sžili s novým rozestavením a vyrovnali hru. Naše vyložené šance skončili jedním břevnem, slabou střelou a prováháním vhodné doby k zakončení. Domácí ukázali v zakončení větší kvalitu, což znamenalo poločasový výsledek 3:0.

                                Do druhého dějství jsme šli se snahou o lepší pohyb bez míče a postupný útok. Bohužel se nám nedařilo držet míč na našich kopačkách na soupeřově polovině, proto se občas někdy i netakticky vysouval střed zálohy podpořit ve větší míře útok. Což po ztrátě míče znamenalo přetížení naší obrany, která v podčíslení nedokázala správně reagovat na náběhy útočících hráčů, z čehož vyplynula většina ze šesti branek, které jsme ve 2. poločase inkasovali.     

                                Zápas nám ukázal, že je nutné výrazně zapracovat prakticky na všech aspektech naší hry, což je samozřejmě závislé i na ochotě hráčů, fotbalu obětovat víc, než kolik je většina z nich aktuálně ochotná. K dalšímu přípravnému zápasu jedeme do Chomutova, poměřit síly s U19 místního FC, která je účastníkem třetí nejvyšší dorostenecké soutěže v ČR.