Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dorost: Lipovský memoriál - 3. místo a plno zkušeností

4. 8. 2019

Lipovský memoriál - 3. místo a plno zkušeností

                        Prvním herním testem této sezóny pro nás byla účast na turnaji dospělých v Lipové u Šluknova 22. ročníku Lipovského memoriálu. Účastníky byly týmy SK Plaston Šluknov "B" (vítěz II.třídy DC), FK Mikulášovice (II.třída DC), FK ČL Neštěmice U19 (KP UK U19) a TJ Vaňov U19 (KP UK U19).

 

Naše zápasy v základní části hrané 2 x 15 min.:

 

TJ Vaňov - FK ČL Neštěmice 1:0 (0:0)

Po úvodním tlaku soupeře se hra postupně vyrovnala a o naší výhře rohodl gól Strádala po rohovém kopu, zahrávaném L.Stehlíkem.

 

TJ Vaňov - SK Plaston Šluknov "B"  0:2 (0:0)

1. poločas jsme udrželi čisté konto, v tom druhém se ukázala kvalita soupeře a zaslouženě zvítězil

 

TJ Vaňov - FK Mikulášovice 1:4 (0:2)

Předvedli jsme jednoznačně nejhorší výkon na turnaji zapříčiněný především podceněním Mikulášovic v úvodu utkání a pak jsme se již nedokázali dostat do hry. Náš jediný gól dal L.Stehlík z penalty.

 

Zápasy u umístění 2 x 25 min.:

 

o 1. místo

SK Plaston Šluknov "B" - FK Mikulášovice  5:0 (3:0)

 

o 3. místo

TJ Vaňov - FK ČL Neštěmice 2:0 (0:0)

Od úvodního hvizdu jsme měli územní převahu, ale gólově jsme se prosadili až v 2. poločasu. První gól dal L.Stehlík po nahrávce Budky a druhý Strádal, když si asistenci připsal opět Budka.

 

Na turnaj jsme jeli především nasbírat zkušenosti, tak doufejme, že jsme nějaké ze zápasů proti Šluknovu a Mikulášovicím získali. Co se týká individuálních výkonů, tak nikdo z nás nezazářil s jedinou výjímkou, kterou je brankář Míra Buffon Berger. Po celý průběh turnaje podával spolehlivé výkony, které vygradovaly v zápase o 3. místo, kdy předvedl několik excelentních zákroků včetně odvážných skoků pod nohy útočníků. Top moment si ovšem nechal na 44. minutu, Neštěmice zahrávaly penaltu, kterou vyrazil a následnou dělovku z dorážky vytěsnil na roh! Dle nás měl být jednoznačně vyhlášen nejlepším gólmanem turnaje!