Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dorost: Povedený první poločas

26. 5. 2020

Povedený první poločas

TJ Vaňov - TJ Sokol Prackovice n.L. 6:2 (5:1)

                                Ve druhém pokaranténím zápase nás čekal lídr IV. třídy sk. A Litoměřicka Sokol Prackovice, který měl v předčasně ukončené sezóně respekt vzbuzující bilanci. Z deseti utkání vybojoval plný počet 30 bodů při skóre 53:11. I přes tento fakt, byl náš předzápasový plán naprosto jasný. Chtěli jsme napravit naší totální blamáž ze Sebuzína a divákům předvést rychlý kombinační fotbal.

                                Od úvodních minut jsme hosty dokázali přehrávat rychlými náběhy do volných prostorů a diváci se mohli z našeho gólu zaradovat již ve 4. minutě, když Strádal zužitkoval Stehlíkovu přihrávku. Stačily další 4 minuty, Vacata vymyslel kolmici středem obrany a Strádal zvýšil na 2:0. V 11. minutě si Stehlík se Strádalem opět zopakovali úvodní gólovou akci a bylo to 3:0! Nadále jsme soupeře přehrávali soupeře dynamikou a byli v soubojích o krok dřív, z čehož vyplývaly nedovolené zákroky soupeře. Na již 4:0 zvýšil Bartoška po asistenci Vacaty v minutě 20.. V dalším průběhu hry jsme měli nadále převahu, několik slibných šancí jsme proměnit nedokázali, a tak na další navýšení našeho vedení jsme čekali do 40. minuty, když ve skrumáži Baňas přiťukl míč Strádalovi a ten zavěsil. Následně jsme trošku ubrali na tempu, toho hosté ve 44. minutě využili k průniku do našeho vápna, vybojovali penaltu a z ní se nemýlili - 5:1.

                                Druhé dějství jsme začali poněkud nekoncentrovaně, vymýšleli složitější řešení, než bylo nutné a chvílemi jsme si poněkud chaoticky točili posty. I přes to jsme měli více míč na svých kopačkách a v 69. minutě Strádal po nahrávce Baňase dal na 6:1. V následujících minutách již byl na nás vidět výraznější úbytek sil a ochoty celoplošně pracovat, navíc poslední desetiminutovka se odehrála ve zbytečně nervózní atmosféře. Účet utkání, tak uzavřeli hosté z Prackovic, když v 86. minutě využili našeho zaváhání v rozehrávce.

                                V hodnocení utkání je nutno vyzvednout především snahu přenést na hřiště předem určenou taktiku. K větší spokojenosti by bylo potřeba udržet úvodní nastolené tempo déle než do cca 40. minuty, ale lze doufat, že s větším zápasovým vytížením se nám to bude dařit.