Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dorost: Šlágr jsme zvládli vítězně!

4. 11. 2018

Šlágr jsme zvládli vítězně!

FK Česká Kamenice - TJ Vaňov 1:3 (0:1)

                            Ke šlágru kola, který byl ve znamení vzájemného souboje o 2. místo v tabulce, jsme jeli do České Kamenice. Pozitivem byl návrat všech tří hráčů absentujících v minulém kole, tudíž jsme měli po dvou týdnech konečně k dispozici jedenáct hráčů.

                            Od úvodních mimut byli domácí aktivnějším týmem, jejich důraz společně s rychlostí nám dělali velké problémy a některé jejich útočné situace jsme zastavovali s vypětím všech sil. Do hry jsme se začali dostávat až kolem 25. minuty. Zpřesnili jsme kombinace, po jedné z nich Budka postupoval sám na branku a bránící hráč ho zastavil jen za cenu faulu. K exekuci následného přímého kopu se postavil Stehlík a šli jsme do nečekaného vedení! Postupně nás opět domácí zatlačili na naší polovinu, a tak za naše poločasové vedení mohlo spíše štěstí než naše fotbalové kvality.

                            Bylo nám jasné, že pokud chceme zápas dovést do vítězného konce, musíme se zlepšit ve všech směrech. A od začátku druhého dějství jsme opravdu přidali na tempu. Ale pak přišla 50. minuta, Vojta Budka po hlavičkovém souboji nešťastně upadl a zlomil si klíční kost! Naši hráči zaskočení nejen z toho, že jdeme do deseti, ale především z ošklivého zranění jejich kamaráda naprosto vypadli ze své role a prakticky ihned inkasovali gól po kombinaci v našem vápně. To domácí uspokojilo a mysleli si, že vítězství příjde samo. Naopak my jsme se skoncetrovali, začali hrát zodpovědně z bloku a vyrážet do rychlých protiútoků. V 67. minutě Strádal rozehrával trestný kop z 20 metrů a jeho bombu zastavilo břevno! Domácí hrozili především po rohových kopech, se kterými jsme si celkem bez problémů dokázali poradit. Pak přišla 78. minuta, Stehlík napřáhl z hranice velkého vápna a míč rozvlnil síť! Českokameničtí se pokusili ještě zvrátit výsledek, ale veškeré jejich snahy zmrazila 83. minuta, Bartoška odvážně vlétl do hlavičkového souboje, přistrčil míč Stehlíkovi a s trochou štěstí se míč dokutálel do brány! Zbývající minuty jsme si již pohlídali, a pak si mohli užít radost ze zaslouženého vítězství!