Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dorost: Slušná hra znamenala vítězství

7. 6. 2020

Slušná hra znamenala vítězství

TJ Sokol Radovesice - TJ Vaňov 4:6 (2:2)

                                       Po dvou zápasech odehraných v domácím prostředí jsme vyrazili do Radovesic, kde nás v hezkém sportovním areálu čekalo nejen zajímavé utkání s účastníkem III. třídy dospělých LT, ale i slušná divácká kulisa. Navíc se v obou týmech představily legendy, v domácím dresu nastoupil exligový Aleš Pikl a naši obranu vyztužil vaňovský Jarda Jágr - Láďa Paddy Caninec, který nahradil na postu stopera zraněného Nováka. Do utkání jsme nastoupili s tím, že si spravíme chuť po nepříliš povedeném výkonu s Kostomlaty a do naší hry se pokusíme opět vrátit rychlost a kombinaci ze zápasu s Prackovicemi.

                                        Zápas jsme začali podle plánu a domácí jsme přehrávali rychlou kombinací a pohybem bez míče, což nejednou ocenili domácí příznivci potleskem. Šli jsme tak do zaslouženého vedení již v 9. minutě gólem Strádala. V 16. minutě jsme vedli již 2:0, když Baňas zachoval klidnou hlavu a zkušeně za gólmanova záda uklidil Strádalovu vyraženou střelu. Po půlhodině hry nám trošku začaly docházet síly, čehož domácí gólově využili, když jsme v 35. minutě včas neobsadili v našem vápně útočníka a pro toho nebyl problém zavěsit. V tuto chvíli jsme nebyli schopni volit ideální řešení při přechodu do útoku, měli jsme několik zbytečných ztrát a po jedné z nich jsme propadli v souboji na našem vápně a domácí srovnali na 2:2.

                                        Druhé dějství začalo nečekaně gólově, prakticky po rozehrávce Strádal zachytil ve vápně rozehrávku gólmana Radovesic a vedli jsme 3:2. Bohužel prakticky obratem bylo srovnáno po hraničním ofsajdovém postavení domácího útočníka a střele z bezprostřední blízkosti. Následně hra probíhal především ve středu pole s lehčí převahou domácích, ale byli jsme to my, kdo opět změnil skóre utkání, když v 62. minutě Ajm zužitkoval Stehlíkovo vybídnutí. Po osmi minutách bohužel bylo po náběhu za naši obranu opět vyrovnáno. S remízovým stavem jsme se nehodlali smířit, v 76. minutě Baytalon dlouhým míčem za obranu oslovil Stehlíka a ten se lobem přes vyběhnuvšího brankáře nemýlil. Domácí zvýšili svůj tlak a vypracovali několik zajímavých šancí, které naštěstí zůstaly nevyužité. Poslední branku utkání viděli diváci v našem podání, když jsme čtyřmi nahrávkami prokombinovali celou obranou a Vacata rozvlnil síť - 4:6.

                                        Zápas nabídl oboustranně kvalitní fotbal, kdy se především náš výkon v úvodní třicetiminutovce blížil svým pojetím kritériím současné fotbalové moderny. My ještě budeme potřebovat zapracovat na taktičtějším pojetí hry, naučit se měnit její tempo ve chvílích, kdy jsme trošku zatavení a nebýt uspěchaní v přípravě finální přihrávky.