Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dorost: Šťastné, ale cenné vítězství v Děčíně

17. 11. 2019

Šťastné, ale cenné vítězství v Děčíně

FK Junior Děčín U19 - TJ Vaňov 2:4 (1:2)

                            Poslední letošní mistrovské utkání nás čekalo na Městském stadionu v Děčíně proti místní U19, která se v minulé sezóně v divizi pravidelně střetávala s týmy: Bohemians Praha, FK Jablonec, FC Slovan Liberec, FK Teplice atd.. Před zápasem nás v tabulce dělili 4 body ve prospěch domácích.

                           V utkání  jsme chtěli produkovat hru stejnou, jako v zápase minulého kola s Litoměřickem tzn. kompaktní hru s poctivým přepínáním po ztrátě míče. Od začátku zápasu se hra odehrávala na obou stranách hřiště a již v 7. minutě jsme šli do vedení, když Stehlík nečekaně napřáhl ze 30 metrů a překvapil domácího golmana. V následujících minutách jsme zcela nepochopitelně přestali hrát a prakticky čekali na inkasovaný gól. Naštěstí domácím chyběla přesnost ve finální fázi a my měli v brance pozorného Kubíka. Děčín se dočkal ve 28. minutě, když využil naší ztráty na polovině hřiště a po rychlém protiútoku a centru z levého křídla vyrovnal na 1:1. Ve 39. Minařík rychle rozehrál  trestný kop na nabíhajícího Budku, jeho střelu pod břevno brankář vyrazil. Následoval rohový kop, při němž byl nedovoleně atakován Bartoška a následoval pokutový kop, ten Stehlík bezpečně proměnil a do kabin se šlo za našeho vedení.

                            Během poločasové přestávky bylo nutné důrazně vysvětlit, že to co na hřišti produkujeme, je ostuda, která není adekvátní naši filozofii a tréninkového úsilí. A pokud začneme předvádět aspoň průměrný výkon, tak si nějaké body musíme odvést.

                            Do druhého dějství jsme nastoupili jako znovuzrození a diváci najednou mohli sledovat rychlé kvalitní utkání. V 53. minutě se na světelné tabuli rozsvítil stav 2:2, když domácí vyrovnali po průnikové nahrávce středem obrany. Nadále utkání pokračovalo ve svižném tempu se šancemi na obou stranách a především ty domácích, kdy střílené centry několikrát prolétly našim malým vápnem, volaly po gólu. Ke změně stavu došlo až v 83. min, když Vacatovu přihrávku přetavil Stehlík v gólovou radost. Hráči Junioru se snažili vyrovnat, ale jejich snažení utnula 87. minuta. Stehlík ve vápně našel nahrávkou Budku, ten posunul míč na pravou stranu a nabíhající Vacata zavěsil - 2:4!

                            Musíme sportovně uznat, že domácí byli po většinu zápasu kvalitnějším týmem a výsledek je pro ně poměrně krutý. Jako perličku připomínáme, že proti totožnému týmu jsme 27.1.2018 sehráli přípravné utkání a byli jsme doslova rozmetáni 0:20 (0:11). Tak určitý herní progres je asi u nás k vidění.