Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dorost: V deseti a přesto vítězně!

21. 10. 2018

 

V deseti a přesto vítězně!

TJ Sokol Straškov-Vodochy vs. TJ Vaňov 3:5 (2:3)

                            K utkáni 9. kola krajské soutěže, jsme jeli do Straškova, kde nás čekala TJ Sokol Straškov-Vodochody. Věděli jsme, že nás bude čekat těžký zápas, protože domácí v dosavadním průběhu sezóny doma odehráli tři duely a z toho dva vyhráli. Navíc jsme museli nastoupit pouze v deseti hráčích, neboť k trojici zraněných hráčů se přidal Strádal, který za červenou kartu v minulém zápase dostal stopku na jedno utkání!

                            První dějství začalo ve vysokém tempu a hned ve 3. minutě jsme se mohli radovat z úvodního gólu, který vsítil Stehlík po úniku z poloviny hřiště. Následně jsme diktovali tempo utkání, ale v 15. minutě jsme zaváhali a po průniku do našeho vápna domácí útočník propálil bezmocného Kubíka - 1:1. Naštěstí nás inkasovaný gól výrazně nerozhodil a pokračovali jsme v naší hře. Odměnou nám byla další gólová radost v minutě 25., když po Vacatově sklepnutí Stehlík z úhlu přeloboval domácího golmana. Za další dvě minuty jsme již vedli 3:1, to nabíhající Budka využil Stehlíkův křižný centr a Bergerovo šikovné odblokování stopera. Bohužel jsme následně trošku polevili z koncentrace a po velmi laciné ztrátě míče ve 38. minutě inkasovali.

                            Do 2.  poločasu jsme nastoupili s odhodláním vedení udržet. Začátek začal dle našich představ, ale postupem času jsme začali naprosto zbytečně chybovat v rozehrávce ve středu pole, čehož domácí naštěstí využít nedokázali. A tak se v 65. minutě mohli naši příznivci radovat asi z nejhezčí akce zápasu, Budka na polovině hřiště hodil aut na Stehlíka, ten potáhl míč po levém křídle, našel příhrávkou Budku, který se tandemovým náběhem objevil ve vápně a zkušeně zakončil! Na další gólovou radost jsme čekali pouze čtyři minuty, to Berger krásnou nahrávkou vyzval Stehlíka a ten se nemýlil. Postupem času nám přeci jen začali docházet síly, ale domácí povětšinou zakončovali z nepřipravených pozic, což až na jednu střelu z bezprostřední blízkosti, kterou Kubík skvěle zlikvidoval, nemělo šanci na úspěch. Nakonec se Straškovští přeci jen branky v 83. minutě dočkali, ale to již nic nezměnilo na našem cenném vítězství.

                            Samozřejmě lze na naší současné hře najít ještě plno nedokonalostí, ale náš současný herní projev ukazuje, že pokud nepovolíme z tréninkového nasazení, máme našlápnuto správným směrem. Navíc toto utkání znamenalo vítězné pokřtění nové sady dresů, kterou nám pořídili manželé Bergerovi, kterým tímto ještě jednou děkujeme!