Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dorost: V deseti jsme přehráli Mojžíř!

2. 10. 2018

V deseti jsme přehráli Mojžíř!

TJ Vaňov - TJ Mojžíř 3:2 (0:1)

                            V 5. kole jsme přivítali na našem hřišti TJ Mojžíř, které patřilo v tabulce 2. místo, což samo o sobě naznačovalo, že se bude jednat o velmi těžké utkání. Navíc tuto skutečnost násobil fakt, že jsme měli k zápasu pouze deset hráčů!

                            Do utkání jsme nechtěli nastoupit s příliš defenzivní taktikou, a tak jsme se rozhodli pro rozestavení 3 - 3 - 2 - 1. Od úvodních minut se hrálo v poměrně vysokém tempu s množstvím osobních soubojů. Postupně začali mít hosté převahu, především díky nedodržení našeho rozestavení, ze kterého se postupně stal jakýsi paskvil 4 - 1 - 2  -0 -2, což znamenalo uvolnění středu pole. Této skutečnosti hosté využili v 25. minutě, když jejich nikým neatakovaný záložník měl dostatek času připravit si střelu z 22 m znamenající úvodní gól zápasu. Hráči Mojžíře byli lepším týmem, ale díky bojovnému výkonu a slušné dávce štěstí se šlo do kabin s výsledkem 0:1.

                            O poločasové pauze jsme si řekli, že je důležité vrátit se k původnímu ofenzivnějšímu rozestavení. A hned od úvodních minut druhého dějství jsme začali diktovat tempo utkání my. Ve 49. minutě Ajmův únik z křídla dokázala obrana zastavit až v pokutovém území a to pouze faulem. K nařízené penaltě se postavil Stehlík, jeho pokus brankář vyrazil, ale na následnou dorážku již nezareagoval - 1:1! Za další čtyři minuty jsme už vedli, když Ajm křižnou střelou k tyči přetavil Stehlíkovu nahrávku v gól. Hosté postupně převzali opět iniciativu, ale do nevětší šance se dostali až v 68. minutě, když po nafilmovaném pádu dostali příležitost zahrát pokutový kop, který skvěle chytající Kubík zlikvidoval! I když mojžířští měli nadále výrazně větší počet zakončení, většinou se jednalo o nepřesné střely nebo končili v rukavicích našeho gólmana. A tak jsme opět udeřili my, v 78. minutě Ajm zahrával rohový kop, v následné skrumáži se nejlépe zorientoval Strádal a dotlačil míč do sítě - 3:1. Nakonec se hostům podařilo v 86. minutě snížit na rozdíl jednoho gólu, ale cenné vítězství jsme si již sebrat nenechali!