Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dorost: Vaňovská U19 bavila fotbalem

9. 6. 2019

 

Vaňovská U19 bavila fotbalem

SK Štětí - TJ Vaňov 4:13 (3:6)

                            K utkání 25. kola ve Štětí jsme jeli se dvěma cíli: první byl vybojovat 3 body dávající nám jistotu konečného 2. místa v krajské soutěži, a druhý byl ještě důležitější, protože jsme si chtěli dokázat po totálně zpackáném zápase v minulém kole, že umíme na hřišti předvádět týmový kombinační fotbal.

                            Od úvodních minut jsme ovládli střed pole, měli konstruktivní zisk balónu a dostávali se do častého zakončení. I přes všechny tyto faktory ve 23. minutě pomyslná světelná tabule ukazovala stav 3:0 pro Štětí! Domácí totiž využili našich drobných zaváhaní v obraně a po vysokých nakopnutých míčích vyvařili z minima maximum. I za tohoto stavu byla naše lavička naprosto klidná, protože bylo jen otázkou času, kdy naší herní dominanci přetavíme v góly. A opravdu nám stačilo pouhých 22 minut zbývajících do poločasové přestávky k otočení skóre na 6:3 v náš prospěch!

                            V druhém dějství jsme chtěli pokračovat ve vysokém tempu z 1. poločasu a dále předvádět kombinační hru, což se nám téměř po celou dobu dařilo a konečný výsledek 4:13 je toho nesporným důkazem.

                            Hodnocení zápasu musí být tentokrát veskrze pozitivní, konečně jsme po delší době dokázali praktikovat kombinační hru se zapojením všech hráčů a zisk míče jsme ve většině případů měli po presingu na útočné polovině. S trochou drzosti se naše hra, kterou jsme ve Štětí praktikovali, dá přirovnat ke stylu Ajaxu v letošní Lize mistrů. Teď máme před sebou těžký, ale jasný cíl, a tím je předvést něco podobného v sobotu 15.6. v domácím utkání proti vítězi 1. třídy FK Jiskra Velké Březno.