Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dorost: Velkobřezenská tvrz padla!

1. 9. 2019

Velkobřezenská tvrz padla!

FK Jiskra Velké Březno - TJ Vaňov 4:5 (3:4)

                    Po domácí porážce v minulém kole s Neštěmicemi nás čekala další výzva v podobě derby s naším neoblíbeným soupeřem Jiskrou Velké Březno. Týmem, který jsme dokázali porazit jen jednou a to v domácím prostředí na jaře 2015. Tentokrát se navíc hrálo na hřišti ve Velkém Březně, které se dalo téměř označit  za nedobytnou tvrz, neboť poslední porážka domácího dorostu měla datum 2.9.2017!

                                Proti minulému týdnu doznala sestava několik změn, které měly vést především k zjednodušení hry v naší obranné fázi. Úvod utkání nám vyšel dokonale, v 5. minutě Budka narýsoval krásnou průnikovou nahrávku za domácí obranu, Stehlík si s ní zkušeně poradil a šli jsme do vedení. Postupně domácí získali větší držení míče a po několika náznacích nebezpečných akcí zahrávali v 17. minutě rohový kop a po našem nedůrazném bránění se jim podařilo vyrovnat. Soupeř měl nadále větší držení míče a my se spoléhali na hru ve středně hlubokém bloku se snahou o rychlou přechodovou fázi po zisku míče. Radovat jsme se mohli ve 26. minutě, Strádal na půlící čáře rychle hodil aut na Stehlíka, ten křížnou přihrávkou oslovil Vacatu a vedli jsme 2:1! Za dalších 8 minut jsme již vedli 3:1, Vacata unikl po levém křídle a jeho přihrávku Ajm přetavil v naší další gólovou radost. Ve 39. minutě jsme vedli již 4:1 a to po hezké fotbalové akci Stehlík - Budka a zakončující Strádal. Bohužel následovala ztráta naší koncentrace a ihned po rozehrávce jsme nedokázali pokrýt nákop na vysokého domácího útočníka a bylo sníženo na 2:4. Když už to vypadalo, že do kabin půjdeme s dvoubrankovým vedením, dokázali jsme ve 44. minutě začarovat v rozehrávce v naší obranné fázi a bylo to 3:4!

                                V kabině jsme si řekli, že už je na čase tady vyhrát a šli jsme na to. Domácí nastoupili se snahou o rychlé vyrovnání, ale jejich snahu jsme otupili v 52. minutě a to nejlepším možným způsobem. Vacata vysunul Stehlíka, jeho střelu brankář vyrazil, ale na dorážku Strádala již nestačil! Postupně domácí opět převzali otěže zápasu a v 62. minutě utěšenou střelou pod břevno dokázali snížit na 4:5. Díky naší bojovnosti a výborným zákrokům Kubíka v naší brance jsme již do konce zápasu neinkasovali. My jsme naše další šance také nedokázali proměnit, ale to nic nezměnilo na naší radosti z vítězství po závěrečném hvizdu rozhodčího!

                                Již před zápasem byl realizační tým přesvědčen, že bychom mohli v derby uspět. Hlavním důvodem byl koncentrovaný přístup všech hráčů na tréninkových jednotkách v týdnu před zápasem. Což se následně částečně přeneslo i do zápasu. Máme před sebou ještě hodně práce, a doufáme, že tento zápas nám v ní výrazně pomůže.