Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dorost: Vstup do krajského přeboru nám nevyšel

25. 8. 2019

Vstup do krajského přeboru nám nevyšel

TJ Vaňov - FK ČL Neštěmice 3:6 (0:4)

                            Celou letní přípravu jsme se těšili na sobotu 24.8., kdy jsme měli sehrát historicky první utkání TJ Vaňov v krajském přeboru. Bohužel nám postupně vinou zranění či nemoci vypadli v týdnu před zápasem další tři hráči, a tak jsme byli rádi, že se Souček s Křížem vrátili hodinu před výkopem ze soustředění žáků a my mohli nastoupit v jedenácti.

                            Do zápasu nastoupili Neštěmice jako favorit, ale byli jsme to my, kdo od úvodního hvizdu ovládl střed pole a měl míč pod kontrolou. Ve 13. minutě přišlo naše první zaváhání v obraně a hosté šli nečekaně do vedení. Po inkasovaném gólu jsme opět převzali iniciativu, ale chybělo nám překvapivější řešení finálních situací, které by vedlo ke vstřelení branky. Překvapivá řešení situací se nám bohužel "dařila" v naší obranné fázi a hostům do konce poločasu doslova darovali další 3 góly!

                            Druhé dějství jsme chtěli začít náporem se snahou o brzké vstřelení branky, gólu se ovšem dočkali hosté a to v 53. minutě po dorážce střely na malém vápně. Za tři minuty jsme se dočkali i my, Vacata se na levém křídle uvolnil a jeho centr Souček protlačil do sítě. Hosté znervózněli a my opět ovládli dění na hřišti . V 64. minutě Budka elegantně přehodil obranu a Stehlík z jedničky přeloboval vyběhnuvšího hostujícího brankáře. Stačila pouhá minuta a bylo to 3:5, když Minařík vymyslel průnikovou nahrávku na Stehlíka a ten se nemýlil. Následně jsme měli několik šancí, ale naše snažení o vyrovnání utnula 83. minuta, pro toto utkání symbolicky, tedy inkasovanou brankou opět po individuálním selhání obrany.

                            Zápas naznačil, že pokud odstraníme hrubé individuální chyby a vrátí se do kádru absentující hráči, tak můžeme být i v krajském přeboru konkurenceschopní.