Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dorost: Výsledek lepší předvedené hry

31. 5. 2020

Výsledek lepší předvedené hry

TJ Vaňov - FK Kostomlaty p.M. 5:7 (2:4)

                                V dalším utkání jsme na domácím hřišti přivítali tým mužů FK Kostomlaty p.M. hrající OP Teplicka a v předloňském ročníku byl účastníkem 1.B třídy. Bylo nám jasné, že nás čeká výrazně těžší utkání než minulý týden s Prackovicemi, přesto jsme chtěli hrát kombinačně po zemi s výraznou podporou útoku křídelními hráči.

                                Úvod zápasu začal ve vysokém tempu a k naší nelibosti především díky hostům, kteří šli do vedení již po 7 minutách hry. V 11 minutě jsme se dočkali vyrovnání, L.Stehlík si narazil se Strádalem a po úniku od půlící čáry se nemýlil. Remízový stav vydržel jen 13 minut, pak soupeř slepenými góly ve 24. a 27. minutě šel do dvoubrankového vedení. Naši příznivci měli důvod k radosti v minutě 35., když se po Stehlíkově vybídnutí opakovanou střelou prosadil Strádal. Poslední slovo úvodního dějství měl hosté, a tak se šlo do kabin za stavu 2:4.

                                O poločasové přestávce jsme si řekli, že klíčovými faktory bude vydržet co nejdéle fyzicky a snížit vysoké procento našich neúspěšných nahrávek. Bohužel se nám od začátku 2. poločasu nadále nedařilo ovládnout střed pole a měli jsme problém s míči za naši obranu. Nebylo tak žádným překvapením, že Kostomlaty navýšily své vedení na 2:6. K naší cti jsme to nezabalili a v 67. minutě Strádal po asistenci Stehlíka dal na 3:6 a na rozdíl 2 gólů snížil proměněnou penaltou Stehlík. Hosté v 85. minutě ještě potrestali naší chybu v 85. minutě, ale závěrečnou podobu výsledku dal Strádal po osvědčené spolupráci se Stehlíkem.

                                Hráči Kostomlat nás překvapili svou dynamičností a kvalitní organizací hry, která není většinou k vidění ani u týmů hrající krajské soutěže. Snad se nám podaří zúročit poznatky, které nám utkání dalo a pokusíme se je zapracovat do našeho výkonu v dalších zápasech, které nás ještě čekají.