Jdi na obsah Jdi na menu
 


ML ŽÁCI: 4:3 po penaltách a 4:0 na břevna a tyče

26. 4. 2015

4:3 po penaltách a 4:0 na břevna a tyče

TJ Vaňov : TJ ČSAD Libouchec 4:3 np (0:1)

 

         V prvním jarním mistrovském utkání na našem pažitu jsme přivítali TJ ČSAD Libouchec. Dal se očekávat těžký zápas, neboť hráči Libouchce spíše než fotbal praktikují hru zvanou odkopávaná. Kluci měli za úkol konstruktivně rozehrávat již od brankáře Traisty a praktikovat kombinační hru.

         Od první minuty kluci plnili naše taktické pokyny a na hřišti dominovali. V 5. minutě Stehlík z 20 metrů přeloboval hostujícího golmana, ale míč zastavila pravá tyč. Tento okamžik bohužel naznačil průběh celého zápasu. Vaňováci měli většinou míč na svých kopačkách, ale někdy zbytečně zakončovali z větší vzdálenosti místo snahy o průnik nebo kombinaci do vápna soupeře. Z dalekonosných střel jsme vytěžili jen řadu rohových kopů, ze kterých jsme se nedokázali prosadit. A tak udeřilo na opačné straně hřiště, první střela na naši bránu záhadně zaplavala a Traista byl krátký – 0:1. A i přes řadu šancí jsme se do přestávky nedokázali góĺově prosadit.

         V kabině jsme kluky nabádali k trpělivosti, s tím že pokud budeme předvádět hru z první půle a přidáme více agresivity v zakončení, tak se budeme po zápase radovat.

         Hned 31. minuta naše plány trochu přibrzdila, hosté si došli pro faul na kraji našeho pokutového území a z následné penalty jsme inkasovali na 0:2. Obdržený gól nic nezměnil na naší hře a dostávali jsme se do šancí, které většinou zakončila jen slabá nebo nepřesná střela. Aby toho nebylo málo, běžela 36. minuta a soupeř se z ojedinělého průniku po naší pravé střele prosadil v zápase po třetí - 0:3!!! Naštěstí hned v následující minutě nás do hry vrátil Kulhánek po sólu soupeřovou obranou - 1:3! Náš tlak se neustále zvyšoval, ale gólově se prosadil až Stehlík ve 46. minutě ránou pod břevno – 2:3!! Naší převahu soupeř většinou zastavoval jen za cenu faulů a v 52. minutě jsme dostali možnost zahrávat pokutový kopSmolař dne Stehlík bohužel neuspěl, protože již potřetí v zápase orazítkoval konstrukci branky! Kluci šli za vyrovnáním jak buldoci a v 58. minutě si opět vybojovali penaltu. Tentokrát se Stehlík nemýlil a vyrovnal na 3:3. Do konce zápasu již gól nepadl a čekal nás penaltový rozstřel. Hlavním hrdinou se stal Pavel Traista, který zlikvidoval všechny 3 pokusy soupeře a jako jediný za střelců dokázal rozvlnit brankovou síť!!!!!!!!!!!!

         Kluci po celý zápas předváděli pohlednou hru bez jediného zbytečně zakopnutého míče navíc podloženou velkou bojovností a touhou po úspěchu. Nezbývá nám nic jiného než jim zatleskat a přát si, ať kluci dál poctivě pracují na trénincích.  

 

Sestava: P.Traista – L.M.Berger, F.Kunert  – J.J.Kulhánek, J.Vacata, L.Stehlík – J.Souček ml., J.Žejdlík

 

foto ze zápasu - http://tj-vanov-mladsi-zaci.webnode.cz/fotogalerie/