Jdi na obsah Jdi na menu
 


ML ŽÁCI: Derby přineslo hezký fotbal

Derby přineslo hezký fotbal
TJ Vaňov – SK Brná 0:7 (0:3)
V 7.kole II.třídy jsme hostili v Přeslabském derby tým SK Brná a všem bylo jasné, že nás nečeká jednoduchý zápas. Brná je obhájcem vítězství loňského ročníku a od října 2013 v mistrovských utkáních neztratila ani bod!!
Do utkání jsme nastoupili v defenzivnějším rozestavení s přáním udržet co nejdéle čisté konto a tím soupeře znervóznit. Dařilo se nám to do 5.minuty, kdy rozhodčí Vaněk stejně jako v Chuderově ignoroval ofsajdové postavení soupeřova útočníka, jehož střelu jsme stačili zblokovat, ale následná dorážka již prošla do naší svatyně. Následná hra se odvíjela především ve středu pole a i přes určité náznaky jsme si nedokázali vytvořit jasnou gólovou šanci. V 18.minutě jsme opět inkasovali, slabou nahrávku z našeho vápna zachytil soupeř a propálil Traistu – 0:2. Bohužel minutu před přestávkou soupeř využil naší útočné akce, do které se zapojilo 5 našich borců a po rychlém protiútoku 4 x 2 uzavřel poločasový účet.
Druhý poločas začal stejně jako první tj. obdrženým gólem po 5 minutách hry, tentokrát po nedůsledné rozehrávce v našem vápně. Následně oba týmy předváděly pohledné kombinace, ale s nedůrazným zakončením. Bohužel a možná až nezaslouženě jsme v posledních 3 minutách utkání 3x inkasovali.
Pozitivem utkání byla snaha obou mužstev o kombinační hru s postupným resp. kombinovaným útokem zakládaným obránci po konstruktivním obranném zákroku. Z našeho pohledu by dění na hřišti odpovídal konečný stav 2:5. K tomu, abychom se gólově prosadili nám chybělo trošku štěstíčka, ale především rychlejší a kreativnější řešení situací při zakončení a v defenzivě jsme udělali 3 zbytečné individuální chyby po kterých jsme inkasovali. Na druhou stranu musíme připomenout, že hrajeme bez možnosti střídání a i když máme tréninky založené především na rozvoj fotbalovosti a ne na atletickém tréninku, kluci bojovali jako lvi až do konce!
Další utkání:
Jiskra Velké Březno vs. TJ Vaňov 
v neděli 12.10.2014 od 10:00 hod.