Jdi na obsah Jdi na menu
 


ML ŽÁCI: Mezinárodně obsazený turnaj v Děčíně

 5. místo a skalp prvoligisty

 
         Na závěr letošní sezony jsme se v sobotu 21.6.2014 zúčastnili kvalitně obsazeného mezinárodního turnaje v Děčíně pro ročníky 02. Hrálo se v rozestavení 6 + 1 a postupně jsme se utkali  2 x s německým týmem TSV Rudow Berlin (zelení a červení), 2 x s ligovým FK Litvínov (bílí a žlutí), s HC Děčín ročník 2001 a domácím SK Děčín.
         Po tragickém úvodu turnaje kdy jsme utrpěli 3 porážky, nás čekal domácí SK Děčín, se kterým jsme letos již 2 x prohráli a bylo nám jasné, že pokud nechceme odjet domů s ostudou, tak musíme bezpodmínečně bodovat. Vedení jsme se ujali gólem Stehlíka, soupeř obratem vyrovnal, ale naštěstí chvíli před závěrečným hvizdem Stehlík zařídil naší výhru 2:1. V následujícím utkání naše nadšení zchladili fyzicky vyspělí hokejisté z Děčína, na kterých bylo vidět, že fotbal je jejich oblíbeným doplňkovým sportem. Využívali absence pravidla o ofsajdu a řádili před naší bránou jako na ledě, což nakonec vyústilo v debakl 0:8. V posledním utkání proti FK Litvínov – žlutí, kluci zabojovali a po gólech Lukáše Stehlíka a Pavla Švejka Šalanského jsme se ujali vedení 2:0. Na litvínovský gól na 1:2 jsme odpověděli Stehlíkou brankou a ani 2. gól Litvínova v nastaveném čase nám nezkazil radost z výhry 3:2 nad prvoligovým soupeřem!
        I přes dílčí úspěchy na tomto turnaji, v nás převládají rozpaky z přístupu některých kluků ke hře jako takové. Z hráčů ostatních týmů na hřišti vyzařuje radost z toho, že si mohou zahrát fotbálek a působí tak i ve chvílích, kdy se jejich týmu moc výsledkově nedaří. U některých našich borců je nadšení z účasti na fotbale srovnatelné s očekáváním pololetní písemky z jejich neoblíbeného předmětu. Doufáme, že v příští sezoně se přístup těchto hráčů zlepší a budeme si všichni tuto krásnou hru v podání hráčů TJ Vaňov moci užívat.
 
sestava                        P. Traista
                   J. Vacata                     F. Kunert / P. Šalanský
 
         M. Bartoška       D. Bartoška       L.Stehlík
 
                           J. Žejdlík – M. Vysypal
 
konečná tabulka:      1. TSV Rudow Berlin – zelení
                                      2. FK Litvínov – bílí
                                      3. HC Děčín 01
                                      4. TSV Rudow Berlin – červení
                                      5. TJ Vaňov
           6. FK Litvínov – žlutí
             7. SK Děčín