Jdi na obsah Jdi na menu
 


ML ŽÁCI: Přátelské utkání s FK Ústí U13

26. 4. 2015

Přátelské utkání s FK Ústí U13

TJ Vaňov : FK Ústí U13 5:12 (4:5)

          K přátelskému utkání jsme si do Vaňova pozvali účastníka 1.ligy mladších žáků FK Ústí nad Labem ročník 2002. Soupeř dorazil bez svých největších hvězd ale to neznamenalo, že by něco podcenil. Naopak nominovaní kluci chtěli dokázat, že i oni mohou být tahouny mužstva. Nám na poslední chvíli vypadli dva hráči, tak naší sestavu doplnil Vojta Budka, který se po delší zdravotní pauze pomalu zapojuje do tréninku v Neštěmicích.

          Do zápasu jsme nastoupili s taktickou variantou hry v hlubokém bloku s rychlým přechodem do protiútoku v křídelních prostorech. A hned v 1. minutě jsme se ujali vedení, Stehlík zapnul své turbo a přehnal se po levé straně hřiště a po stahovačce propálil hostujícího golmana. V 5. minutě Stehlík opět potáhl míč a po jeho centru zvýšil na 2:0 Kulhánek!! Potom se hosté začali více osměloval, zlepšili pohyb bez míče a narušovali naší rozehrávku, což mělo za následek otočení výsledku v rozmezí 8. a 24.minuty na 2:5. Naši borci to nezabalili a naopak začali na hřišti opět dominovat v osobních soubojích. Ve 26. minutě Budka vypíchl míč hostujícímu stoperovi a po sólu z poloviny hřiště snížil na 3:5! O 2 minuty později Stehlík rozehrával z poloviny hřiště trestný kop, na centr si naběhl Kulhánek a bylo to 4:5! Po změně stran jsme pokračovali v útočné hře a ve 34. min. Stehlík opět zacentroval z křídla a Kulhánek vyrovnal na 5:5! Po našem vyrovnání převzali otěže zápasu hosté a nelítostně trestali všechny naše chyby v obranné fázy, které s ubývajícími silami přibývaly a mi se už ani jednou i přes několik slibných protiútoků nedokázali prosadit.

           Dokud jsme stíhali fyzicky, byli jsme Armě vyrovnaným soupeřem, což konstatoval i trenér hostů. V 2. poločase jsme již měli výrazné problémy s pohybem soupeře a nedokázali jsme si poradit jak rychlostně, tak především takticky s variabilním pohybem hostujících hráčů na naší polovině. Doufejme, že si kluci ze zápasu odnesli zkušenosti, které zúročí v dalších zápasech.

Sestava:
P.Traista – L.M.Berger , F.Kunert – J.J.Kulhánek J.Vacata, L.Stehlík – J.Žejdlík, V.Budka