Jdi na obsah Jdi na menu
 


ML ŽÁCI: TJ ČSAD Libouchec : TJ Vaňov 1:4 (0:0)

Vítězství v Libouchci
nám zajistilo 4. místo v OP
 
TJ ČSAD Libouchec : TJ Vaňov 1:4 (0:0)
 
         V posledním kole jsme zajížděli do Libouchce, kde nás čekal přímý souboj o konečné 4. místo v okresním přeboru UL mladších žáků a pouze 3 bodový zisk nám ho mohl zajistit. Kluky jsme nabádali k trpělivé hře založené na postupném útoku po konstruktivním zisku míče.
         Kluci si vzali v prvním poločase naše rady k srdci a byl k vidění oboustranně pohledný fotbal s několika náznaky gólových šancí, ale žádná neskončila v síti. Přesto se diváci museli bavit, neboť kvalita hry odpovídala minimálně krajskému přeboru.
         Do 2. poločasu jsme vstoupili poněkud nekoncentrovaně, zcela nesmyslně vyklidili střed pole a Libouchec začal mít více ze hry. Naštěstí ve 36. minutě Vacata zatáhl míč po levém křídle a jeho ideální přihrávku proměnil z blízka v naše vedení Dan Bartoška. V minutě 43. Matěj Bartoška vybojoval na půlce míč, přistrčil ho Stehlíkovi, jehož kolmici ideálně zpracoval Žejdlík, který poslal Dana Bartošku do zakončení, a vedli jsme 2:0! Bohužel jsme najednou přestali hrát a působili na hřišti naprosto zmateně. Netrvalo dlouho a pykali jsme. Na vysoký míč z trestného kopu Libouchce z 25 m od naší branky jsme jen koukali a dali dostatek času domácímu útočníkovi ho zpracovat a uklidit za Traistova záda. Potom nás hráči Libouchce za podpory domácích fanoušků dostali pod obrovský tlak a obrana chvílemi nevěděla kam dřív skočit. V 57. minutě jsme z ojedinělého protiútoku vybojovali roh, Stehlík našel Hahna a ten zkušeně placírkou z voleje zavěsil. O minutu později Stehlík z úhlu nadvakrát překonal domácí gólmana a pečetil naše vítězství v tomto dramatickém zápase!
         Výhra 4:1 znamenala toužebný zisk 3 bodů a konečné 4. místo v tabulce, které je vhledem k nižšímu věkovému průměru a menším zkušenostem mužstva velkým úspěchem.
 
Sestava:                       P.Traista 
 
F.Kunert    J.Vacata
          
         M.Bartoška       M.Hahn             L.Stehlík           
 
D.Bartoška                 J.Žejdlík
 

                                         trenéři: F.Harciník, R.Stehlík