Jdi na obsah Jdi na menu
 


ML ŽÁCI: TJ Skorotice - TJ Vaňov 1:8 (0:4)

Opět to byla kanonáda!!
 
TJ Skorotice : TJ Vaňov 1:8 (0:4)
 
          Po domácím utkání s Chuderovem, ve kterém jsme v 6-ti lidech v poli dokázali překvapivě zvítězit 13:2, jsme zajížděli do Skorotic. Domácí jsou sice na posledním místě tabulky, ale v jarní části prokazují výrazné zlepšení, když 3 x ze 4 zápasů hráli 1. poločas 0:0 a pouze proti Brné ho prohráli a to 0:1.
Pokyny před zápasem byly: hrát kombinační fotbal, zkoušet zakládání útočné fáze přes naše obránce a vyvarovat se zbytečného nakopávání míče.
          Prvních 10 minut bylo takových otrkávacích a kluci si postupně zvykali na skorotické drnoviště. Potom zafungovala osvědčená spolupráce, když Hahn krásnou 30 metrovou křižnou přihrávkou našel Stehlíka a vedli jsme 1:0. V 18. minutě Hahn s přehledem uklidil Stehlíkův roh do skorotické svatyně. O 3 minuty později se po Stehlíkově centru trefil Žejdlík a ve 25. minutě po nahrávce Dana Bartošky, která měla opravdu oči a patřila k nejhezčím momentům utkání, uzavřel poločasový účet na 0:4 Stehlík.
          2. poločas jsme začali ve stejném tempu, jako jsme skončili první a ve 33. minutě Stehlík přímo z rohu zvyšoval na 5:0. Bohužel pak jsme si vybrali hluchou desetiminutovku, kdy jsme nebyli schopní udržet míč na našich kopačkách a ve 42. minutě soupeř snížil střelou z 8 metrů na 1:5. 46. minuta už zase byla radostná, protože Stehlík propálil skorotického brankáře po Hahnově ideální přihrávce. Ve 48. minutě Žejdlík dorazil Šalanského zblokovanou pumelenici a zaznamenal svůj 2 gól v utkání. Na konečných 8:1 dával Stehlík střelou pod břevno z téměř nulového úhlu.
          V zápase k naší radosti bylo vidět plno pohledných fotbalových akcí a u hráčů se zlepšuje pohyb bez míče a to jak v ofenzivní, tak i v defenzivní části hry. Nutno pochválit i hráče ročníku 2004, kteří minulé kolo chyběli. Bartošíci oživili útok pohybem a několika pěknými nahrávkami a Žejdlík se dokázal střelecky prosadit. Mimo hráče, kteří se podíleli na vstřelených brankách, musíme zmínit i brankáře Traistu, který svými jistými zákroky a perfektním čtením hry dodával spoluhráčům klid. Kunert při zisku míče na svém postu pravého beka neodkopával zbytečně míč a snažil se o kontruktivní rozehrávku. Šalanský na druhé straně obrany včas přistupoval k útočníkům a nenechal je jít do zakončení a navíc publikum bavil baletním vystoupením při házení autů! Vacata předvedl stejně bojovný a obětavý výkon jako v minulém zápase a nadělal soupeři na pravé straně plno horkých chvil. Vysypal udělal plno práce při narušování zakládání skorotických útoků.
 
 
Sestava:                       P.Traista 
 
F.Kunert     P.Šalanský
           
          J.Vacata              M.Hahn                L.Stehlík
 
M.Vysypal                     J.Žejdlík
(D.Bartoška)                (M.Bartoška)
 
 
 
Další utkání:    
TJ Vaňov - TJ Osada Střekov     sobotu 24.5.2014 od 10:00 hod.