Jdi na obsah Jdi na menu
 


ML ŽÁCI: Žáci opět potěšili domácí fanoušky TJ Vaňov : FK Jiskra V.Březno 5:2 (4:1)

Žáci opět potěšili domácí fanoušky

TJ Vaňov : FK Jiskra V.Březno 5:2 (4:1)

 

         V posledním domácím mistrovském utkání nás čekal těžký soupeř. S Jiskrou Velké Březno jsme na podzim prohráli 1:6 a navíc byla v tabulce před námi na 4. místě o skóre.

Před zápasem jsme si řekli, že chceme nejen 3 body, ale především divákům ukázat, že i ve Vaňově se hraje pohledný fotbal.

         Kluci vlétli do utkání jako velká voda a hned po rozehrávce jsme měli gólovou šanci, ale střele z bezprostřední vzdálenosti chyběly pouze centimetry v cestě do sítě. Následně jsme dominovali ve středu pole a náš tlak vyvrcholil gólem Stehlíka, který v 8. minutě střelou z 20 m otevřel skóre. Ve 12. minutě hosté vyrovnali z protiútoku, když jsme špatně zakombinovali na hranici jejich vápna a přišli o balón. Naštěstí jsme se nenechali obdrženou brankou rozhodit a nadále byli na hřišti dominantní a odměnou nám byl gól ve 23. minutě, kdy Vacata  nádherně „uklidil“ míč k levé tyči hostujícího golmana. Běžela 26. minuta a Stehlík se prohnal soupeřovou obranou a vedli jsme již 3:1. Ten samý hráč se prosadil i o minutu později a to střelou z 22 metrů a do kabin se odcházelo s vedením 4:1.

         Do 2. poločasu kluci nastoupili koncentrovaní a hostům se i přes   náznaky šancí nedařilo pozorného Traistu překvapit. Bohužel ani my jsme neměli přesnou mušku a tak se prvního gólu v 2. poločase dočkali hosté, po střele z vápna  – 4:2. Nadále jsme byli lepším týmem, ale dokázal to gólově potvrdit až v 54. minutě Kulhánek, který se proháčkoval před brankáře hostí, jeho první střelu zastavila tyč, ale po následné dorážce se mohl radovat – 5:2! V poslední pětiminutovce jsme zahrávali 3 rohové kopy, ale žádná ze střel si již cestu do brány nenašla.

         Pokud by kluci v zakončení zachovali více klidu a přálo nám trošku štěstíčko, mohlo být naše vítězství výraznější. Co se lidem muselo především líbit, to byla chuť do hry a bojovnost v každém osobním souboji. Samozřejmě se počítá i naše jarní domácí neporazitelnost, když jsme doma přišli pouze o 1 bod a to ve smolném utkání s Libouchcem, v němž jsme 4 x nastřelili tyč. 

Sestava: P.Traista – L.M.Berger, F.K.M.Kunert  – J.J.Kulhánek, J.Vacata, L.Stehlík – J.Žejdlík, M.Vysypal (J.Souček ml.)

foto: http://fotbalvanov.rajce.idnes.cz/TJ_Vanov_U13_-_FK_V.Brezno_5_2_4_1_-_7.6.2015/