Jdi na obsah Jdi na menu
 


ML ŽÁCI: Zápas dvou rozdílných poločasů

Zápas dvou rozdílných poločasů
Jiskra Velké Březno : TJ Vaňov 6:1 (4:0)
 
         Na zápas ve Velkém Březně jsme se v týdnu připravovali s vědomím, že se bude hrát do tabulky o tzv. 6 bodů, neboť obě mužstva sousedila v tabulce se ziskem 9 bodů a chtěli jsme rozhodně zvítězit. První trhlinu náš plán dostal den před zápasem, kdy kapitána týmu Stehlíka skolila horečka 38,2 o C. Ráno nechtěl slyšet o tom, že by zůstal v posteli a k zápasu nastoupil.
         Od prvních minut to vypadalo, jakoby teplotu měla většina týmu. Kluci v defenzivě nevěděli, kde stát, propadali v osobních soubojích a nedokázali odhadnout let míče. Po tragickém výkonu, který byl jednoznačně nejhorší za posledních 12 měsíců, jsme poločas zaslouženě prohráli 0:4!!
         O přestávce jsme klukům vysvětlili všechny chyby a zdůraznili nutnost aktivní obrany.
         V 2. poločase se do 34. minuty hráči soupeře prakticky nedostali na naší půlku, pak bohužel zahrávali rohový kop a míč propadl k volnému útočníkovi, který neměl problém z 1 m skórovat. Naštěstí jsme se nenechali otrávit a zejména po stranách jsme se dostávali do zakončení, kterému bohužel chyběla přesnost nebo razance. Do šancí se dostávali i domácí, několik brejků včasným vyběhnutím Traista zlikvidoval a poradil si i s penaltou, kterou bravůrně vyrazil. Ve 47. minutě bohužel za jeho záda propadla přízemní střela z hranice vápna. O minutu později jsme se i my zaslouženě dočkali radosti, Stehlík se z levého křídla prodral do vápna a propálil golmana!
V poslední desetiminutovce jsme domácí dostali pod tlak a po sérii rohů dokonce zazvonila konstrukce velkobřezenské svatyně, ale stav zápasu se již nezměnil.
         Budeme si muset zanalyzovat  proč v prvním poločase došlo k tak tragickému kolapsu a zapracovat na tom, aby se to už neopakovalo! S druhým poločasem můžeme být celkem spokojeni neboť kluci zvýšili aktivitu v defenzivní části hry, včas přistupovali k hráčům a nenechali je míč zpracovat. Směrem dopředu musíme pochválit Stehlíka, který i přes svůj zdravotní stav byl neustálou hrozbou pro domácí obranu. Zapomenout nemůžeme ani na Jardu Součka ml., který na pravé straně hřiště jezdil jako motorová myš a starší hráči by si z něho  měli vzít příklad!
 
Sestava: Traista – Berger, Kunert,  Žejdlík – Souček, Vacata, Stehlík – Vysypal
 
 
 
další zápas:   

TJ Vaňov vs. FK Neštěmice 03

 

v sobotu 18.10.2014 od 10:00 hod