Jdi na obsah Jdi na menu
 


ML. ŽÁCI: 6 bojovníků + penaltový guru Traista = výhra 3:2 po penaltovém rozstřelu

6 bojovníků + penaltový guru Traista

= výhra 3:2 po penaltovém rozstřelu

TJ Dubice : TJ Vaňov 2:3 np (1:2)

 

         Sobota 2.5.2015 byla ve znamení utkání TJ Dubice vs. TJ Vaňov. Bohužel jsme chvíli před výkopem zjistili, že se k zápasu nedostaví Kunert, což nás všechny nepříjemně zaskočilo a začali jsme řešit rozestavení, když nás bude v poli o jednoho hráče méně. Nakonec jsme se rozhodli pro netradiční rozestavení 2-2-2.

         Bohužel hned ve 2. minutě nám nevyšla trojúhelníková rozehrávka přes brankáře, míč zachytil domácí útočník a propálil Traistu – 1:0. Kluci nesklopili hlavy, ale naopak začali na hřišti dominovat a po Stehlíkově průniku na levé straně a následném centru na Kulhánka jsme v 17. minutě vyrovnali – 1:1! Stále jsme měli více míč na našich kopačkách a chvílemi to vypadalo, že méně je domácích a ne nás. Ve 20. minutě nachytal Stehlík brankáře Dubic v nedbalkách a jeho dalekonosná střela si našla cestu do sítě – 1:2!! Do přestávky domácí zahrozili několika protiútoky, ale naši rychlonozí obránci si vždy dokázali poradit.

         Od úvodu 2. poločasu se strhl tvrdý boj o každý balón a většinou jsme byli úspěšní, což jak již bývá v Dubicích tradicí, nesli domácí fanoušci těžce a po každém souboji se dožadovali faulu. Dočkali se ve 40. minutě, kdy náš faul na hranici vápna sudí vyhodnotil jako penaltový zákrok. Domácí hráč penaltu umístil k pravé tyči, ale vynikají Traista pokus robinsonádou dokázal zlikvidovat!! Klukům postupně začali docházet síly, ale nesmírnou bojovností dokázali nejen odrážet soupeřovi akce, ale dostávat se i do šancí a 2 x jsme byli kousek od skórování, ale ve 100 % tutovkách 3 metry od brankové čáry jsme nepochopitelně selhali. Potvrdilo se omleté, nedáš – dostaneš a v 53. minutě se ke kolmici do našeno vápna prodral domácí hráč a vyrovnal na 2:2. Do konce utkání se již stav nezměnil a šlo se na penaltový rozstřel. Domácí hned první kopli vedle, potom si míč postavil Stehlík a nemýlil se. Další pokus domácích zneškodnil čaroděj Traista, který následný pokus sám proměnil a zcela zaslouženě jsme mohli slavit!!

         Nezbývá nám nic jiného než klukům pogratulovat a to nejen ke dvoum bodům, ale především k předvedené hře. Ta byla založená na fotbalovosti podložené důrazem v osobních soubojích a neskromně se dá přirovnat k současné hře Atlética Madrid. Ještě jednou je nutno vyzdvihnout brankáře Traistu, který potvrdil, že pokud chce je hráčem ligových parametrů a patří mezi TOP 3 golmany na Ústecku ve věkové kategorii U12 a U13.

 

Sestava: P.Traista – L.M.Berger, J.Vacata  – J.J.Kulhánek, L.Stehlík – M.Vysypal, J.Žejdlík