Jdi na obsah Jdi na menu
 


ML. ŽÁCI: B mužstvo skončilo na turnaji v Meziboří sedmé

 B mužstvo sbíralo zkušenosti.

 
7. místo na turnaji v Meziboří
 
          V sobotu 23.11.2013 se B mužstvo mladších žáků složených z mladších a méně zkušených hráčů vydalo na halový turnaj do Meziboří.
          Již při nástupu jsme si říkali, zda jsme na fotbalovém turnaji nebo na basketbalovém neboť většina hráčů ostatních týmů byla podezřele nadprůměrného vzrůstu. Kluci z našeho týmu tak chtěli posílit o Lukáše Stehlíka, který přijel na turnaj v roli asistenta trenéra, ale tato varianta byla obratem zavrhnuta.
          Turnaj se hrál ve dvou základních skupinách jednokolově 1 x 14 min. V prvním utkání nás čekal tým Oseku, se kterým jsme po snaživém výkonu prohráli 0:2 po brankách ve 3. a 9. minutě. V dalším zápase jsme se utkali s Hvězdou Trnovany, která jako jediná z našich soupeřů přijela s hráči odpovídajícími věkem propozicím turnaje. Hned v 10. sekundě se prosadil Matěj Bartoška a po dalších 20 sekundách si soupeř vstřelil vlastňáka. V 6.min. na 3:0 zvyšoval opět Matěj a i přes obdržený gól v 8.minutě jsme s přehledem dovedli zápas do vítězného konce, když brankou na 4:1 Matěj Bartoška dovršil hattrick a na 5:1 upravil Dan Bartoška. V utkání proti SFK Meziboří nám stačila k postupu do finálové skupiny i remíza, ale prohra 0:1 nás poslala do skupiny o 5. - 8. místo. Nutno podotknout, že soupeř nás výrazně přehrával a nebýt výborného výkonu Pavla Traisty, který byl dle mého názoru nejlepším brankářem turnaje (vyhlásili domácího gólmana), tak by prohra byla mnohem větší. Ve skupině o 5. - 8. místo jsme nejdřív nastoupili proti týmu Košťan, který nás doslova smetl 0:6, protože kluci zklamaní z prohry z předchozího zápasu nedokázali nebo nechtěli zabojovat. V posledním utkání jsme podlehli 1:2 i Krupce, když v 11.min prohru jen korigoval Dominik Jiřík.
          Nakonec jsme obsadili 7. místo, které není moc lichotivé, ale účelem bylo, aby kluci především ukázali co v nich je, když se nemohou spolehnout na zkušenější hráče a zodpovědnost za výsledek je jen na nich.
 
Sestava: P.Traista  – J.Vacata, D.Bartoška, P.Šalanský, M.Bartoška, D.Jiřík, J.Žejdlík
 
Základní skupina:                TJ Vaňov : Baník Osek                 0:2
                                                 TJ Vaňov : Hvězda Trnovany      5:1
                                                 TJ Vaňov : SFK Meziboří              0:1
 
Skupina o 5. - 8. místo:        TJ Vaňov : TJ Košťany                 0:6
                                                 TJ Vaňov : TJ Krupka                   1:2