Jdi na obsah Jdi na menu
 


ML. ŽÁCI: Bez brankáře, s bojovností a bez zkušeností

Bez brankáře, s bojovností a bez zkušeností.
 
         V neděli 2.2.2014 se mladší žáci zúčastnili předposledního hracího dne Zimní ligy. Již dopředu se vědělo, že nám budou chybět oba brankáři. Pavel ZengaTraista má ruku v sádře a Bartoškovi jsou na prázdninách, a tak si musel po dlouhé době nandat golmanské rukavice Domča Jiřík. Původně nás mělo být celkem osm, ale bohužel se ne všichni hráči dostavili, proto nečekaně dostali více prostoru i hráči, kteří především ještě sbírají fotbalové zkušenosti.       
         V prvním zápase nás čekal tým Oldřichova, za který hrají především technicky vybavení hráči jižního typu, podporovaní z pozice obránce na svůj věk nadměrně výškově i váhově vyvinutým hráčem, který předváděl auty přes 20 m dlouhé. Od začátku byl Oldřichov aktivnější a klukům se jen přes maximální úsilí dařil držet bezbrankový stav do 14. minuty, kdy se z přímého kopu dělovkou již zmiňovaného ranaře Oldřichov ujal vedení. Ve 28. minutě jsme dokázali Vojtou Budkou po krásném signálu z rohu vyrovnat,ale to bohužel bylo z naší strany vše a jen díky zázračným zákrokům Jiříka v brance se stav zastavil na 1:5.
         Druhý zápas proti Lomu byl výrazně ovlivněn únavou a smutkem ze ztráty možnosti postoupit do finálového turnaje. Prohráli jsme 4:15, když za Vaňov se trefil 3 x Stehlík ( 2 x z penalty) a svého premiérového gólu se dočkal Jirka Žejdlík.
         Klukům není vlastně pořádně co vytknout, protože většinou podali výkon odpovídající  jejich současným možnostem. Naopak musíme vyzvednou bezvadný výkon Domči Jiříka v brance, výbornou hru Vojty Budky, který odehrál celkem 93 minut a bojovnost benjamínka týmu Jirky Žejdlíka. Poslední hrací den nás čeká 23.2.2014 a snad se dočkáme nějaké radosti  v podobě vítězství.
 
 
Sestava:
Jiřík - Budka, Vacata, Kunert - Stehlík, Šalanský, Žejdlík
 
TJ Vaňov - TJ Oldřichov            1:5 (0:1)

TJ Vaňov - FK Lom                     4:15(1:8)