Jdi na obsah Jdi na menu
 


ML. ŽÁCI: I přes porážku jsme udrželi skvělé 4. místo v tabulce

I přes porážku jsme udrželi skvělé 4. místo v tabulce

 

FK Lev Neštěmice : TJ Vaňov

13:3 (7:1)

 

         V neděli 14. 6. 2015 nás čekal poslední mistrovský zápas v kategorii mladších žáků. Hrálo se v Neštěmicích a domácí již přes rok na vlastním hřišti nepoznali smutek z porážky.

         Hned od začátku jsme poznali proč tomu tak je. Hrálo se na umělce a hřiště je naprosto atypických rozměrů, je téměř čtvercového tvaru a vápno je slabých 5 m. Bohužel to domácí rozhodčí nebral v 1. minutě v potaz a neodpískal zcela evidentní ruku brankáře Neštěmic mimo vápno a po jeho rychlém založení protiútoku jsme poprvé inkasovali. Aby toho nebylo málo, ve 3. minutě naši obránci zkušeně vystoupili a nechali oba domácí útočníky v ofsajdovém postavení a tak jejich gól dle všem známých pravidel neměl platit, ale pan rozhodčí byl jiného názoru a domácí již vedli 2:0! Kluci byli průběhem hry zaskočení, nedokázali se na hru zkoncentrovat a tak v 5. minutě opět inkasovali. V 8. minutě se po úniku na levém křídle dokázal prosadit Stehlík a snížil na 3:1.

Od té doby jsme hru poměrně vyrovnali a přes náznaky šancí na obou stranách se skóre měnilo až v 21. minutě. Propadli jsme v souboji na půlce a domácí hráč po sólu pohodlně skóroval. Klukům ve vedru došli fyzické i psychické síly a tak se poločasové skóre zastavilo na strašidelných 7:1.

         Do 2. poločasu jsme se snažili kluky namotivovat, ale na góly Stehlíka a Kulhánka domácí vždy našli odpověď a postupně své vedení navyšovali až na konečných 13:3.

         Je na zamyšlení, zda je ve 30 stupňovém vedru nutné kluky nechat hrát na umělé trávě, kdy klukům v kopačkách téměř hoří chodidla a vedle je travnaté hřiště. Pak se člověk ani moc nediví, že zápasové nasazení není na hranici sebeobětování, které jsme mohli vidět v minulých zápasech.

         I přes prohru kluci obsadili sympatické 4. místo v okresním přeboru, na jaře prohráli pouze 3 zápasy a to na hřištích Mojžíře, Brné a Neštěmic. V neděli 21.6. nás čeká  silně obsazený turnaj v Českém Brodě a tam se ukáže, jak na tom herně opravdu jsme. 

 

Sestava: P. Traista – L. M. Berger, F. Kunert, J. Vacata   –

J. J. Kulhánek, L. Stehlík – M. Vysypal, J. Žejdlík (J. Souček ml.)