Jdi na obsah Jdi na menu
 


ML. ŽÁCI: Postup do finále Zimní ligy se zase o něco vzdálil

 Šance na postup do finále klesla na minimum!!

 
         Po vánočním odpočinku se tým mladších žáků vypravil do Teplic k dalším zápasům Zimní ligy. Čekali nás těžcí soupeři v podobě dosud neporaženého A týmu Duchcova a domácích Novosedlic. V sobotu večer jsme se dozvěděli, že onemocněla naše brankářská jednička Pavel Traista a tak na Matěje Bartošku čekala velká brankářská premiéra v ml.žácích a dopředu musíme konstatovat, že vydařená.
         Zápas proti Duchcovu jsme začali se zataženou obranou a napadáním rozehrávky až od půlící čáry a díky tomu se soupeř nedostával do přečíslení. Navíc ve 4.minutě Vojta Budka rychle rozehrál aut na nabíhajícího Lukáše Stehlíka, který padáčkem otevřel na 1:0. Bohužel soupeř již za 5 minut měl k dispozici přímý kop, při kterém nebyli obránci schopni pokrýt útočníka před Matějem a ten v klidu vyrovnal na 1:1. Ve 12. min. společně s naší obranou zaváhal rozhodčí, který neodpískal rozehrávku soupeřova brankáře přes půlící čáru a díky tomu se útočník soupeře dostal do brejku a bylo to 1:2. Kluci se snažili, ale na fotbalovějšího soupeře to nestačilo a skóre se zastavilo na 1:6.
         Druhé utkání proti FK Novosedlice nezačalo dobře a již v 7. minutě jsme po hrubkách prohrávali 0:2. V 11. minutě Budka po napadání rozehrávky soupeře získal míč a snížil na 1:2. V 16. min. to už bylo 1:3 po zakončení naprosto volného útočníka v našem vápně. Ve 27. minutě se opakovala akce z minuty 11. a Budka opět snížil - 2:3. Ve 32 minutě Dáňa Bartoška krásnou kolmicí vyslal Stehlíka a ten vyrovnal na 3:3!! Bohužel místo toho, aby to kluky nakoplo, přestali naprosto hrát a během 13 minut 8-krát inkasovali! Ke konci zápasu již jen korigoval Vojta Budka svým 3 gólem v utkání stav na 4:11.
         I když je ještě v této věkové kategorii výsledek utkání až na druhé koleji a je důležitější, aby kluci získávali herní praxi a určité automatizmy, přece jen bychom očekávali větší touhu po dosažení dobrého výsledku. Do závěrečného finálového turnaje postupuje 6 nejlepších celků základní části, což se nám i přes naši případnou 100% úspěšnost v následujících 4 zápasech zřejmě nepoštěstí.       
        
 
Sestava:
Bartoška M. - Budka, Lácha, Bartoška D. - Stehlík, Vacata, Šalanský
 
TJ Vaňov - FK Duchcov “A“               1:6 (1:4)
TJ Vaňov - FK Novosedlice                4:11(1:3)