Jdi na obsah Jdi na menu
 


ML. ŽÁCI: Přátelský zápas v Děčíně

 Přátelské utkání v Děčíně

SK Děčín - TJ Vaňov 9:4 (2:0, 5:1, 1:1, 1:2)
 
První březnový den mladší žáci zajížděli k přátelskému utkání do Děčína, kde nás čekal tým SK Děčín, který vznikl rozdělením známého týmu Forward one. Věděli jsme, že se utkání sehraje na přírodním pažitu neboť v děčínském areálu mimo krásného centrálního hřiště je i tzv. béčko, které si nezadá svou kvalitou s vaňovským pažitem.  O to větší bylo naše překvapení, když nám domácí oznámili, že se bude hrát na hlavním hřišti.
Dohodli jsme se, že místo standartních 2 x 30 min. dáme 4 x 20 min. a byli jsme zvědaví jak se s tím kluci poperou. Z optimální sestavy nám chyběl brankář Pavel Traista a v útoku prožil svou zápasovou premiéru Martin Vysypal, který se po prvotním rozkoukávání poměrně často zapojoval do našich útočných akcí.
          Od začátku úvodní čtvrtiny bylo vidět, že máme na rozdíl od domácích za sebou pouze jeden trénink na venkovním hřišti. Kombinační hře domácích jsme dokázali odolávat do 11. minuty, první střelu dokázal Matěj Bartoška ještě vyrazit, ale na dorážku už byl krátký, stejně jako na střelu z 10 m o dvě minuty později.
          Bohužel kluci jak takticky, tak fyzicky v druhé dvacetiminutovce odpadli a inkasovali dalších 5 branek, na které dokázal odpovědět gólově pouze Matěj Hahn, když ve 24. minutěvybojoval na polovině míč a po úniku zavěsil. Přitom jsme zahrávali několik rohů, které po kvalitním zahrávání Lukášem Stehlíkem přímo volaly po gólu!
          Ve třetí čtvrtině se hra vyrovnala a ve 49. minutě se po krásném pasu Stehlíka neomylně prosadil Domča Jiříka snížil na 2:7.  Domácí bohužel po třech minutách kontrovali střelou z 12 metrů.
          Do poslední čtvrtiny jsme přešli na tzv. Holandské rozestavení, na což domácí nedokázali zareagovat a v 62. minutě se prosadil střelou z dálky Lukáš Stehlík a v 64. svým druhým gólemv utkání Dominik Jiřík. Další šance a zejména ta Šalanského volaly po gólu a tak poslední slovo měli opět domácí, kteří gólový účet divácky poměrně atraktivního duelu uzavřely na 9:4.
Po zápase se vedení týmu shodlo, že při trošce štěstí jak v útočné, tak především v obranné fázi to mohl být remízový zápas.
 Sestava: Bartoška M. - Bartoška D., Budka, Vacata, Hahn, Stehlík, Vysypal, Jiřík, Kunert, Šalanský 
 
 
Další ukání:     turnaj FK Louny v sobotu 8.3.2014