Jdi na obsah Jdi na menu
 


ML. ŽÁCI: První jarní kolo body nepřineslo

První jarní kolo body nepřineslo

TJ Mojžíř : TJ Vaňov 5:3 (0:1)

        V prvním jarním kole náš tým zajížděl do Mojžíře, který je asi naším nejméně oblíbeným soupeřem a výsledkově se nám proti němu dlouhodobě nedaří.

           Od úvodního hvizdu jsme domácí doslova přikovali na jejich polovinu hřiště a vytvářeli si jednu gólovou šanci za druhou, ale nebyli jsme je schopni díky zbrklosti a především malému důrazu ve vápně dotáhnout do zdárného konce.V 9.minutě Kulhánek pronikal obranou soupeře, která ho dokázala zastavit jen za cenu faulu. K přímému kopu z 15 metrů se postavil Stehlík a mohli jsme se radovat. Po několika dalších našich zahozených šancí začal Mojžíř postupně vyrovnávat hru. Naštěstí jsme i přes několik nebezpečných situací před naší svatyní šli do kabin s jednogólovým vedením.

          Do 2. poločasu jsme nastupovali s vědomím, že nám postupně budou ubývat fyzické síly a musíme se pokusit co nejdřív vstřelit další gól. Ale jak už u nás bývá zvykem úvod jsme prospali, což znamenalo 3 míče v naší síti v rozmezí 32. a 38. minuty. Po třetí obržené brance kluci zvedli hlavy a snažili se s výsledkem něco udělat. Ve 49.minutě Vacata pohotově napálil soupeřův výkop od brány pod břevno a snížil na 2:3! Za minutu jsme už zase prohrávali o 2 góly po zakončení z levého křídla. V 55. minutě Kulhánek perfekně rozehrál rohový kop a Stehlík hlavou snížil na 3:4. Kluci bojovali jako lvi a vyrovnání viselo ve vzduchu. Přistoupili jsme k agresivnímu napadání z čehož vyplynul faul ve vzdálenosti 17 m od naší branky a následný přímý kop utnul naše naděje a stanovil konečný výsledek zápasu 5:3 pro domácí.

        Především za výkon v prvním poločase je nutno pochválit většinu našich hráčů: Traista předvedl několik spolehlivých zákroků, Berger udivoval svým nasazením ve sprinterských soubojích, které byly většinou vítězné, Kunert exceloval v hlavičkových soubojích, Vacata si z postu defenzivního štítu sbíhal do ofenzivního postavení, Kulhánek se z pro něho netradičním postu pravého záložníka několikrát zkušeně prokličkoval obranou soupeře a navíc má 2 asistence na gól, Stehlík byl neustálou hrozbou pro soupeřovu bránu. Výkony útočných hrotů Vysypala a Žejdlíka, byly bohužel ovlivněny zraněními a kluci se nemohli na 100% zapojovat do hry.

Sestava:

P.Traista – L.M.Berger , F.Kunert – J.J.Kulhánek J.Vacata, L.Stehlík – J.Žejdlík, M.Vysypal