Jdi na obsah Jdi na menu
 


ML. ŽÁCI: Super - v 6+1 jednoznačné vítězství!!

Super - v 6+1 jednoznačné vítězství!!

TJ Vaňov : TJ Skorotice 5:2 (1:0)

 

         Sobota 9.5.2015 byla ve znamení zápasu domácího Vaňova s hosty ze Skorotic. Před zápasem jsme se dozvěděli, že dva z našich hráčů odjíždějí plánovaně pryč, což znamenalo, že i přes posílení Jardou Součkem ml. z přípravky nás bude o jednoho hráče méně. Využili jsme výhodu domácího prostředí a zúžili hřiště o 6 metrů s ohledem na naší taktiku postavenou na zahušťování středu pole.

         Zápas začal naším náporem a hosty jsme v prvních minutách prakticky nepustili na naší polovinu hřiště. V 5. minutě se Stehlík postavil k exekuci trestného kopu ze vzdálenosti 20 metrů a jeho střela brankáři proklouzla do sítě - 1:0!! Do přestávky jsme si vypracovali několik gólových šancí, ale žádná z střel po průnicích soupeřovou obranou ani z těch ze střední vzdálenosti nebyla natolik kvalitní, aby měla šanci na úspěch. S několika nebezpečnými situacemi před naší svatyní si poradil spolehlivě chytající Traista.

         Taktika do 2. poločasu byla pokračovat v držení míče a potvrdit svou převahu i gólově. Dočkali jsme se v 37. minutě, kdy se Kulhánek prohnal soupeřovou obranou a zvýšil na 2:0!! Naší naprostou dominanci v utkání ukázala 47. minuta, Souček byl ošetřován po obětavém obranném zákroku, tudíž nás bylo v polipouze pět a přesto se Kulhánek znovu prosadil a vedli jsme již 3:0!! O tři minuty později Kulhánek uzavřel průnikem na 4:0 svůj hattrick!! V 58. minutě Stehlík po krásné narážečce se Součkem propálil golmana a vedli jsme už 5:0!! Bohužel unavení kluci se už viděli v kabině a v posledních minutách zápasu si nechali dát dva hloupé góly.

         Takový zápas se hodnotí s radostí. Přehrát soupeře, který by nás v případě vítězství přeskočil v tabulce, s handicepem jednoho hráče v poli nejen bojovností, ale i fotbalovostí s držením míče minimálně 65 % zaslouží velkou pochvalu. Jako jeden z klíčových bodů úspěchu a to nejen v tomto zápasu je současný herní styl postavený na konstruktivní hře naší obrany.

                                               Hezky se na to dívá. Děkujeme!

 

Sestava: P.Traista – L.M.Berger, F.K.M.Kunert  – J.J.Kulhánek, L.Stehlík – J.Žejdlík, J.Souček ml.

 

foto: http://fotbalvanov.rajce.idnes.cz/TJ_Vanov_U13_-_TJ_Skorotice_5_2_1_0_-_9.5.2015/