Jdi na obsah Jdi na menu
 


ML. ŽÁCI: TJ Libouchec : TJ Vaňov 8:3 (3:0)

20. 9. 2014
Pohledná hra výhru nepřinesla
 
TJ Libouchec : TJ Vaňov 8:3 (3:0)
 
         Úterý 9.9. bylo ve znamení dohrávky 2. kola II. třídy
TJ ČSAD Libouchec vs. TJ Vaňov.  Velkou premiéru si prožil Jarda Souček ml., kterého jsme požádali o pomoc, neboť ze dne na den ukončil fotbalovou kariéru Šalanský. Před zápasem jsme si řekli, že za každé situace se obránci budou snažit o konstruktivní odebrání míče a založení útočné akce. “Kopni to do autu!“ je pro nás sprostá věta!
         Zápas jsme začali útočně se snahou o průniky po křídlech s následným centrem do vápna soupeře. Bohužel jsme se z několika nadějných šancí nedokázali prosadit. V 15. minutě v našem vápně Berger odcloňoval liboucheckého útočníka a ten do něho narazil. Všichni čekali, že se ozve píšťalka rozhodčího, ale ta zůstala němá, čehož využil domácí útočník a propálil Traistu. Do přestávky jsme ještě 2 x inkasovali po ztrátách míče na polovině hřiště a následných brejcích.
         O přestávce jsme klukům řekli, ať nemění styl hry a pokud zvýší koncentraci při zakončení, budeme odměněni góly v libouchecké svatyni.
         Hned ve 33. minutě se po spolupráci Součka s Vysypalem  dostal do zakončení Stehlík a snížil na 1:3. Po 4 minutách to už bylo 2:3 z vaňovského pohledu, Stehlík vybojoval na půlce míč a po sóle zavěsil. Klíčovým momentem zápasu byla 40. minuta, po závaru před naší brankou míč skončil za zády Traisty a dle rozhodčího a některých diváků i za brankovou čárou. Ale horší bylo to, že se zranil Stehlík a kluci museli hrát 8 minut pouze v sedmi a díky tomu i inkasovali. Hned po návratu na hřiště Stehlík zahrával roh, který zakroutil přímo do brány – 3:5! Ke konci zápasu už klukům docházely síly a navíc se dopustili několika chyb v přebírání hráčů soupeře v prostoru kolem půlící čáry a ještě 3 x libouchečtí dokázali překonat našeho golmana.
         Až na výsledek, který není pro nás klíčovým faktorem, musíme zápas hodnotit pozitivně. Zakládání útoku ihned po konstruktivním odebrání míče se nám začíná poměrně dařit a i přes některé riskantní kličky a nahrávky v zahuštěném prostoru v našem vápně jsme po této herní situaci neinkasovali. Radost nám udělal i Jarda Souček, který se perfektně adaptoval na “velký“ fotbal, svým bojovným výkonem přinesl variabilitu do našeho útoku a mile překvapil i své nové spoluhráče. Určitě, ale musíme výrazně zapracovat na čtení hry v defenzivě.
 
Sestava: Traista – Kunert, Berger, Žejdlík – Vacata, Stehlík – Vysypal, Souček ml.