Jdi na obsah Jdi na menu
 


ML. ŽÁCI: Výhra až po penaltách! Dubice : TJ Vaňov 1:2 np (0:0)

13. 10. 2013

 Výhra až po penaltách!

 

Dubice : TJ Vaňov 1:2 np (0:0)

 

V 8.kole zajížděli mladší žáci na horkou půdu do Dubic. Dal se očekával vyrovnaný zápas, neboť domácí mají neodehraný zápas 4.kola v Tisé a tak se po přičtení předpokládaného 3 bodového zisku Dubic  jednalo o souboj sousedů v tabulce. I přes poměrně nekvalitní hřiště jsme si v kabině řekli, že nebudeme měnit náš herní styl a pokusíme se soupeře přehrávat kombinací.

          Hned od úvodního hvizdu jsme dodržovali zvolenou taktiku, hru roztahovali do stran a snažili se po stranách dostat před branku soupeře. Bohužel nám ve finální fázi chybělo vice agresivity a drzosti. A tak za zmínku stojí pouze nastřelená tyč přímo z rohu Stehlíkem a nadějná střela Šalanského z pravého křídla. Největší nebezpečí od domácích hrozilo, jak už je v Dubicích tradicí, především z řad diváků, kdy dokonce jednoho nekompromisní rozhodčí Kopecký vykázal ze hřiště!

          Do druhé půle jsme šli s tím, že je důležité hru zrychlit a tím se dostávat do častějšího zakončení. Bohužel jak už se ve Vaňově stává pomalu tradicí, kluci jakoby zapomněli co jsme jim o přestávce říkali a začali předváděl na hřišti jeden velký chaos. Přestali si hlídat své posty a vytvářeli chumly, ve kterých začali ztrácet balóny a dostávali se pod tlak. Zákonitě přišel trest v podobě obdržené branky, kdy se prodral domácí útočník až do našeho vápna a prostřelil bezmocného Traistu 1:0! Po obdrženém gólu jsme zůstali jako opaření a domácí nás začali přehrávat ve všech činnostech. Naštěstí ve 40.minutě vzal na sebe zodpovědnost Filip Kunert, který na polovině hřiště převzal kolmici od Láchy a nádherným sólem se zbavil obránců a i přes snahu ho faulovat mazácky uklidil míč k tyči 1:1!! Hra se začala odehrávat především ve středu pole, kde se bojovalo o každý míč. S přibývajícím časem se začala projevovat větší touha po vítězství u Vaňováků. Vypracovali jsme si několik rohových kopů, po kterých se nám bohužel nepodařilo úspěšně zakončit.  V 54.min. se k výkopu soupeřova brankáře dostal Stehlík a střelou z 18 m minul odkrytou branku. Poslední šanci jsme měli v 59.minutě zápasu, kdy se k míči ve vápně dostal Dáňa Bartoška, ale nedokázal razantně zakončit. 

Následoval penaltový rozstřel, po 3 střelách na obou stranách byl stav 2:2, ve 4 sérii za nás proměnil D.Bartoška a hráč Dubic nastřelil pouze tyč Traistovi branky, což znamenalo zasloužený zisk 2 bodů.

          Vaňovští hráči si udrželi neporazitelnost v základní hrací době, která již trvá 6 zápasů! A v posledním kole je čeká na domácím hřišti boj o 4.místo v tabulce proti TJ ČSAD Libouchec.

 

Sestava: P.Traista  – J.Vacata, R.Lácha –  D.Bartoška, V.Budka, L.Stehlík – F.Kunert , P.Šalanský (M.Bartoška)

 FOTO ZE ZÁPASU

Další ukání: TJ Vaňov  - TJ ČSAD Libouchec

               sobota 19.10.2013 od 10:00 hod.