Jdi na obsah Jdi na menu
 


ML. ŽÁCI: Zápas dvou rozdílných poločasů

Zápas dvou rozdílných poločasů
FK Lev Neštěmice - TJ Vaňov 7:2 (3:2)
 
Ve 12. kole ml. žáci TJ Vaňov zajížděli na hřiště lídra tabulky FK Neštěmice. Po dvou předchozích porážkách nám bylo jasné, že nás nečeká nic lehkého a nebude to zrovna zápas, kdy budeme favority na zisk 3 bodů. Do zápasu jsme nastoupili s defenzivní taktitou a přáním udržet co nejdéle bezbrankový stav.
Už si asi budeme muset zvyknout na to, že z první nególové střely na naší bránu se stane střela gólová a tentokrát to bylo ve 4. minutě utkání! Kluci se nevzdali a začali praktikovat agresivnější pojetí hry, díky kterému se začali dostávat i do zakončení. V 8. minutě Stehlík vyslal dělovku z 20 metrů a ta zapadla do neštěmické svatyně! Hra byla nadále vyrovnaná a ve 13. minutě jsme vytěžili rohový kop, Stehlíkovi jsme poradili, ať jde míč dále od branky nebo ať ho naopak zakroutí přímo do sítě. Vybral si druhou variantu a vedli jsme 2:1! Bohužel jsme se ze zaslouženého vedení neradovali dlouhou, tečovaná střela z 10 metrů skončila za zády bezmocného Traisty 2:2. Od tohoto okamžiku měli domácí přeci jen více ze hry, což potvrdili ve 25 min., když vaňovskou obranou prošel téměř bez povšimnutí neštěmický útočník a v klidu z blízka vsítil.
Do druhého poločasu jsme přesunuli Budku do obrany a Hahn šel místo něho na pozici středního záložníka, čímž jsme chtěli zlepšit komunikaci a flexibilnost obranné řady a naopak jsme doufali, že se do zakončení za střední vzdálenosti ke Stehlíkovi přidá i někdo jiný. Bohužel kluci dokázali hrátzodpovědně jen do 42. minuty, kdy jsme inkasovali po rohovém kopu 4 gól. Některé kluky jakoby přestal zápas bavit a i přes šance D. Bartošky a Hahna se prosazovali jen domácí hráči a nakonec jsme utrpěli debakl 2:7.
Hodnotit musíme oba poločasy odděleně. První poločas jsme odehráli tak jak by to mělo vypadat, v pohybu s dostatečnou agresivitou v osobních soubojích a tlakem na balon. I mladší hráči podali plnohodnotný výkon, jak v útoku, tak i v záložní řadě. Je potřeba zlepšit komunikaci a schopnost vyhodnocení situace v defenzivním postavení. Ale jinak trenéři tleskají! Bohužel za druhý poločas fackují! Nezájem některých klíčových hráčů zabojovatsamozřejmě výrazně ovlivnil i přístup ostatních kluků ke hře a to je jeden z klíčových bodů dnešního neúspěchu!!!
úterý 6.5. nás čeká v 2. kole Severočeského poháru FK Ústí nad Labem a věříme, že pokud budeme předvádět stejný fotbal jako v 1. poločase v Neštěmicích, máme se na co těšit.
 
Sestava: P.Traista  F.Kunert Hahn, Vacata – L.StehlíkBudka,M.Bartoška  D.Bartoška, P.Šalanský, M.Vysypal, J.Žejdlík
 
Další utkání:    

 TJ Vaňov vs. FK Ústí nad Labem     v úterý 6.5.2014 od 17:00 hod.