Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mladší žáci na vánočním turnaji v Kralupech skončili pátí

5.místo “A“ týmu v Kralupech
 
          V sobotu 21.12.2013 výběr ml.žáků zajížděl na tradiční předvánoční turnaj do Kralup nad Vltavou. V základní skupině nás čekaly silné týmy a tak kluci dostali jednoduché taktické pokyny,
aby si to užili a hráli pro svůj dobrý pocit, že na hřišti odvedli maximum po celých 13 minut trvání zápasu.
          V prvním utkání nás čekal FC Mělník a prohráli jsme 0:2
po brankách v 5. a 10. minutě, když kluci vypadali jako by ještě spali a naprosto jim chyběl pohyb a agresivita.
          Dalším naším soupeřem byl bílý tým prvoligové Admiry Praha.  V prvních 90 sekundách jsme díky nekoncentrovanosti dostali 2 góly a pak Admira přepnula na úsporný režim a přes celkovou herní převahu do 10 minuty už nedokázala překonat naší obranu, bohužel si to vynahradila v posledních 3 minutách a byl z toho debakl 0:7!!
          Před posledním zápasem ve skupině proti FK Kralupům “A“ už byla naše šance na postup do bojů o medaile nulová a najednou kluci na hřišti začali předvádět to, co doopravdy umějí, byli rychle na míči a důrazní v osobních soubojích. Odměnou jim byl gól ve 4. minutě po střele Stehlíka. V 7. minutě zahrával soupeř z poloviny hřiště nepřímý volný kop a díky tragickému pokrytí prostoru, které nepředvede ani předpřípravka Horní Dolní jsme inkasovali na konečných 1:1.
          Poslední místo ve skupině znamenalo, že nás v bojích o 5. - 8. místo čekal 3. tým skupiny B Dynamo Nelahozeves. S klukama jsme si v kabině řekli, že pro nás turnaj začíná od nuly. Dynamo předvádělo klasický vesnický fotbal založený na síle a tvrdosti v osobních soubojích, ale kluci si s tím výborně poradili a po gólech Stehlíka ve 4. a 5. minutě zaslouženě zvítězili 2:0.
          Souboj o 5. místo byl odvetou za loňský rok, kdy jsme v souboji s “A“ týmem Kralup vedli 30 vteřin před koncem 2:1 a nakonec jsme prohráli 2:3. Letos jsme nechtěli dopustit podobný scénář a hned v 1. minutě Stehlíkovu střelu pohotově dorazil Dáňa Bartoška. Přes naši celkovou herní převahu Kralupy dokázali ve 4. minutě vyrovnat, ale v 8. minutě nám Stehlík po úniku po levém křídle vrátil vedení. Už to vypadalo, že zápas dotáhneme do vítězného konce, ale 27 sekund před koncem jsme inkasovali a všem se vybavil loňský zápas. Utkání mělo nakonec vyvrcholení v penaltovém rozstřelu, který jsme úspěšně zvládli a původní slzy ve vaňovských očích z obdržené branky těsně před koncem vystřídala radost.
          S konečným 5. místem můžeme být spokojeni, ale asi všichni vnitřně cítíme, že pokud by se zodpovědněji přistoupilo k zápasům
ve skupině, tak to mohlo i cinknout!
 
Sestava: P.Traista  – Budka V., Lácha R. - Bartoška D., Stehlík L. - Šalanský P., Kunert F.
 
Skupina A:
TJ Vaňov - FC Mělník                               0:2
TJ Vaňov - Admira Praha - bílí               0:7
TJ Vaňov - FK Kralupy “A“                    1:1
 
O umístění na 5. - 8. místě:
TJ Vaňov  - Dynamo Nelahozeves        2:0
 
O 5. místo:
TJ Vaňov - FK Kralupy “A“                    3:2 np
 
 
Konečná tabulka turnaje:
1. Admira Praha - červení
2. FK Kralupy “B“
3. Admira Praha - bílí
4. FC Mělník
5. TJ Vaňov
6. FK Kralupy “A“
7. SK Hřebeč
8. Dynamo Nelahozeves