Jdi na obsah Jdi na menu
 


ST. ŽÁCI: Bojovný výkon nám na body nestačil

Bojovný výkon nám na body nestačil

TJ Vaňov : MSK Trmice 3:6 (1:2)

 

         V sobotu 10.9. jsme na našem krásně střiženém pažitu přivítali těžkého soupeře MSK Trmice, který se v této sezóně prezentuje rychlou agresivní hrou plnou pohybu. Do naší branky se při neúčasti Traisty poprvé postavil Matěj Černý, pro kterého to byla zároveň těžká premiéra v bráně 732 x 244 cm.

         I přesto, že naši hráči měli jasné informace o stylu hry soupeře, nedokázali se s ním srovnat a již ve 3. minutě jsme inkasovali. Rozhodčí přehlédl „šlapák“ útočícího hráče na Budku, míč se odrazil do vápna a útočník Trmic přeloboval vybíhajícího Černého. Postupem času se hra vyrovnala a i my se dostávali šancí. Zejména ta, kdy Berger postupoval sám na hostujícího gólmana, volala po gólu! Vyrovnání jsme se tak dočkali až ve 23. minutě, to se po ideální přihrávce Mendlové prosadil Stehlík. Trmičtí najednou nevěděli co hrát, ale bohužel to byli nakonec oni, kdo se radoval ze vstřeleného gólu, když ve 26. minutě smolně proklouzla do naší sítě přízemní střela. Následně mohl ještě vyrovnat Stehlík, ale po brejku pálil nad břevno!

         Druhý poločas začal jemnou převahou hostů, z níž i vyplynul ve 43. minutě gól v naší síti, když jsme při závaru v našem malém vápně nedokázali míč dostat do bezpečí. Následně jsme ukázali srdce bojovníků. Ve 45. minutě Husák po 30 metrovém sólu snížil na 2:3 a za dalších 8 minut bylo vyrovnáno, M. Bartoška po elegantní kličce poslal kolmici na nabíhajícího Stehlíka a ten z úhlu propálil hostujícího brankáře! Bohužel v 63. minutě šel soupeř znovu do vedení po nechytatelné střele ze 17 m pod břevno. V tu chvíli všichni věřili, že máme na to vyrovnat, ale přišla 65. minuta a po skluzu soupeřova útočníka opustil hřiště Budka s poraněnou achilovkou a šli jsme do deseti! Následně jsme ještě inkasovali v 67. a v 69. minutě. A hřiště opustil i zraněný Stehlík, který celé utkání odehrál se sebezapřením, neboť si v úvodním zápasu sezóny natáhl postranní kolenní vazy.

         I přes prohru lze na našem výkonu najít dost pozitiv, na kterých se dá do budoucna stavět. Ale klíčovou věcí bude to, jak rychle se zranění hráči dají zdravotně do pořádku.

 

sestava:

M. Černý

 

 M. Novák            V. Budka             J. Vacata            J. Žejdlík

 

D. Bartoška      L. Stehlík        D. Mendlová                M. Bartoška

 

L. M. Berger                 M. Husák

fotky ze zápasu :

http://fotbalvanov.rajce.idnes.cz/Tj_Vanov_U15_MSK_Trmice_3_6_1_2/