Jdi na obsah Jdi na menu
 


ST. ŽÁCI: Důležité vítězství v Libouchci

Důležité vítězství v Libouchci

TJ Libouchec/Tisá : TJ Vaňov 1:3 (1:1)

 

         První jarní kolo nás čekal klíčový zápas o umístění v top 4 v Libouchci. Domácí tým byl na 5. místě tabulky a na naši 4. příčku znamenající postup do skupiny bojující v nadstavbové části o medailové pozice v okrese ztrácel pouze 1 bod!

         Od úvodních minut zápasu jsme se snažili kombinovat na naší polovině a průnikovými přihrávkami za domácí obranu se dostávat do zakončení, což se nám podařilo již ve 4. minutě, ale Stehlík se neprosadil. V 6. minutě se domácí útočník prodral do vápna, po kontaktu s Novákem upadl a rozhodčí Řízek zapískal poměrně přísnou penaltu. Naštěstí máme v brance Traistu, který neriskl stranu, ale zkušeně si počkal a střelu doprostřed brány kryl. Gólu se diváci dočkali v 17. minutě a šťastnější byli ti z Vaňova, neboť mohli sledovat fantastickou kolmici D. Bartošky na Stehlíka, který tentokrát nezaváhal – 0:1. Bohužel se skóre měnilo již za 3 minuty, domácí hráč nakopl dlouhý míč za naší obranu, ta nedokázala správně zareagovat a i Traista při vyběhnutí trošku zaváhal, pozdě se dostal do souboje a byla z toho opět penalta - 1:1. Do přestávky byly na obou stranách náznaky šancí, největší byla k vidění ve 30. minutě, domácí záložník vypálil z hranice velkého vápna, ale Traista předvedl zákrok kola a pumelenici k levé tyči robinsonádou zneškodnil!

         O přestávce jsme si řekli, že budeme pokračovat v dosavadní taktice a budeme spoléhat na protiútoky. To nám ve 44. minutě přineslo další radost, nabíhajícího Stehlíka opět kolmicí našel Bartoška, ale tentokrát Matěj a ten se nemýlil – 1:2. Následně hráči Libouchce převzali otěže zápasu, začali hrát nátlakovou hru, k čemuž jim v osobních soubojích pomáhala výrazná fyzická převaha. Naše obrana se, ale stala téměř neprostupnou a ojedinělé střelecké pokusy Libouchce mířily mimo naší svatyni nebo je likvidoval náš gólman. Uklidnění do našich řad přinesla 61. minuta, Vacata dlouhým nákopem vysunul do brejku Stehlíka a ten dal vzpomenout na klasickou hlášku: „Dejte mi balón a běžte se radovat!“, - 1:3. Závěr jsme si už dokázali pohlídat a mohli jsme slavit důležité vítězství.

        

 

Sestava:

P. Traista

D. Mendlová    V. Budka     J. Vacata     M. Novák
J. Žejdlík           L. Stehlík        J.Kulhánek                D. Bartoška

L. M. Berger                 M. Husák (M. Bartoška)