Jdi na obsah Jdi na menu
 


ST. ŽÁCI: II. poločas v deseti a přesto vítězně!

3. 10. 2016

II. poločas v deseti a přesto vítězně!

TJ ČSAD Libouchec - TJ Vaňov 4:5 (2:2)

 

         K prvnímu venkovnímu zápasu jsme jeli do Libouchce a věděli jsme, že nás čeká dobře fyzicky připravený soupeř. V utkání jsme chtěli dominovat ve středu pole, proto jsme se rozhodli poprvé nastoupit se třemi stopery a pětičlennou záložní řadou.

         Zápas jsme začali naprosto snově, když v 1. minutě Budkova pressingu využil Stehlík a prostřelil domácího brankáře! Prakticky až do 8. minuty, kdy jsme Libouchci po hrubé individuální chybě obrany darovali vyrovnání, jsme domácí nepustili do hry. Za 6 minut jsme si vzali vedení zpět, nová posila týmu Michal Novotný šikovně z křídelního prostoru našel Budku a jeho „pumelenice“ z 20 m skončila v síti! Následně se hra vyrovnala a náznaky šancí se střídali na obou stranách, tu největší jsme domácím vytvořili opět my, ve 33. minutě po velice špatném převzetí míče našeho obránce na půlící čáře soupeřův útočník sám postupoval na Černého a nedal mu šanci – 2:2!

         O přestávce nám Novotný oznámil, že pro zranění pravé nohy nemůže nastoupit do 2. poločasu, což znamenalo, že jsme šli do deseti, ale na to jsme si už v poslední době trošku zvykli! Rozestavění jsme změnili na 4-4-1 a rozhodli se spoléhat především na brejkové situace.

         Dočkali jsme se ve 45. minutě, když Stehlík zkoušel pozornost soupeřova brankáře dalekonosnou střelou z levého křídla a k překvapení všech se míč zatřepotal v síti. Bohužel již za 2 minuty bylo opět vyrovnáno, nedokázali jsme odvrátit křižný centr do našeho vápna na střelu z bezprostřední blízkosti Černý nestačil zareagovat. Přestřelka pokračovala v 50. minutě, Stehlíkův roh odvrátila domácí obrana jen na střed velkého a Budka propálil vše, co mu stálo v cestě – 5:3! Zákrok zápasu předvedl v 55. minutě Černý po střele z 25 metrů směřující pod břevno, domácí již slavili, ale náš gólman dokázal míč vytěsnit na roh! Uklidnění na naší straně přinesl Vacata, tečovanou střelou z 20 m nás v 60. minutě dostal do dvougólového vedení. V 69. minutě jsme po závaru v našem vápně inkasovali čtvrtý gól, ale to již nezměnilo na tom, že jsme po závěrečném hvizdu mohli slavit vydřené vítězství!

 

sestava:

M. Černý

 

         L. M. Berger         J. Vacata            M. Novák

 

J.Souček ml.  L.Stehlík  V.Budka   D.Mendlová   M.Husák           

M. Novotný (1.pol.)     J. Žejdlík

fotky ze zápasu :

http://fotbalvanov.rajce.idnes.cz/TJ_Libouchec_Tj_Vanov_U15_4_5_2_2/