Jdi na obsah Jdi na menu
 


ST. ŽÁCI: Jen tak dál!

Jen tak dál!

TJ Vaňov : FK Ústí n.L.03   6:5 (3:3)

 

         S naší předvedenou hrou na minulém turnaji jsme rozhodně nemohli být spokojení a tak jsme se rozhodli sehrát místo tréninku přátelský zápas ve futsalu proti týmu, který bude mít zažitý určitý herní systém. Volba padla na prvoligový tým FK Ústí nad Labem ročník narození 2003, který naší výzvu přijal a v pátek 15.1. k zápasu do haly STZ dorazil v poměrně silné sestavě. My do utkání šli s jasným cílem, rozložit herní zatížení rovnoměrně mezi všechny hráče bez výrazného ohledu na aktuální skóre zápasu.

         Od úvodních minut jsme se dle stanovené taktiky hráli v bloku, se snahou o včasné přistupování k soupeři na naší polovině a reakci na rotaci hráčů. Až na malé výjimky se nám to dařilo a po zisku míče jsme se po rychlých kombinacích dostávali do zakončení. Prvního gólu se slušně zaplněná tribuna dočkala až v 15. minutě a spokojenější byli fanoušci Vaňova, Stehlík rychle rozehrál přímý kop z 25 m a vtipně přehodil brankáře hostů. Bohužel za minutu bylo srovnáno po závaru před naší bránou. Následně jsme se po průnikových akcích ujali dvougólového vedení, ale do přestávky to bylo opět nerozhodně -  3:3.

         Úkol pro 2. poločas byl jasný, stále pokračovat ve hře, kterou jsme předváděli od začátku zápasu. Po odraženém míči jsme šli v 27. min. do vedení 4:3, ale soupeř se následně 2 góly dostal poprvé v utkání do vedení. Jenže naši Borci chtěli tento match opravdu vyhrát a brankou 90 sekund před koncem se jim to povedlo!

         V hodnocení utkání je třeba vyzvednout celkový kolektivní výkon se snahou o dodržování nastolené taktiky, což se nám tak z 85% dařilo a věříme, že některá hrůzostrašná vystoupení z bloku proti dvojici kombinujících hráčů a následné propadnutí v defenzívě včas odstraníme. Dalším pozitivem bylo, že i když na hřišti byla současně trojice méně zkušených hráčů, tak se nedostávala pod tlak a byla schopna i kombinovat.

Všichni hráči si za předvedený výkon zaslouží pochvalu, ale nutno vyzvednout jednoho z nich. Tím borcem je brankář Pavel Traista, který působil jako magnet v naší brance a navíc se i výrazně zapojoval do ofenzívy, když přesnou rozehrávkou zakládal naše útočné akce! Výhra v tomto zápasu určitě potěší, ale ještě větší spokojenost panuje s předvedenou hrou a je vidět, že je na čem do budoucna stavět!

 

Sestava:    Traista P. – Budka V., Vacata J., Kulhánek J.J., Stehlík L., Berger L.M.O., Žejdlík J., Mendlová D.